Δεν έχετε εγγραφεί ακόμα?

Δείτε σύντομα γιατί θα έπρεπε να γίνετε μέλος και εγγραφείτε σήμερα!

 • Βελτιώνουμε

  τα στελέχη που
  είναι μέλη μας
 • Εξυπηρετούμε

  τις ιδιαίτερες απαιτήσεις
  των μελών μας
 • Συνεισφέρουμε

  στην εθνική
  οικονομία
Εγγραφείτε σήμερα

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ:

Είστε συνδεδεμένος ως

Αποσύνδεση
+MENU

ΕΑΣΕ

Leadership cannot just go along to get along. Leadership must meet the moral challenge of the day.          

Jesse Jackson

No man is good enough to govern another man without that other’s consent.          

Abraham Lincoln

Leadership and learning are indispensable to each other.          

John F. Kennedy

A great person attracts great people and knows how to hold them together.          

Johann Wolfgang Von Goethe

Effective leadership is putting first things first. Effective management is discipline, carrying it out.          

Stephen Covey

Not the cry, but the flight of a wild duck, leads the flock to fly and follow.          

Chinese Proverb

A good general not only sees the way to victory; he also knows when victory is impossible.          

Polybius

Σοφός ο γνωρίζων χρήσιμα          

 Αισχύλος

The very essence of leadership is that you have to have a vision. It’s got to be a vision you articulate clearly and forcefully on every occasion. You can’t blow an uncertain trumpet.          

Reverend Theodore Hesburgh

I am reminded how hollow the label of leadership sometimes is and how heroic followership can be.          

Warren Bennis

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Βασίλης Ραμπάτ

Βασίλης Ραμπάτ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος, XEROX HELLAS

Ο Βασίλης Ραμπάτ γεννήθηκε το 1967 στη Βηρυτό του Λιβάνου και ζει μόνιμα στην Ελλάδα από το 1975. Σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών από το οποίο αποφοίτησε το 1990.

Ξεκίνησε την καριέρα του στη Xerox Hellas ως εκπρόσωπος Πωλήσεων και Marketing, διαγράφοντας μια επιτυχημένη πορεία σε διαφορετικές διευθυντικές θέσεις.

Το 1994 ανέλαβε τη Διεύθυνση Πωλήσεων Μεγάλων Πελατών, το 1997 διετέλεσε Διευθυντής Δικτύου Αντιπροσώπων και Συνεργατών, ενώ το 2000 κατέλαβε τη θέση του Εμπορικού Διευθυντή, έχοντας τη συνολική ευθύνη των τμημάτων Πωλήσεων και Marketing της εταιρείας.

Από τον Ιανουάριο του 2003 είναι Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της Xerox Hellas, η οποία υπό την ηγεσία του έχει να επιδείξει ένα εντυπωσιακό ιστορικό επιτυχιών.

Ο Βασίλης Ραμπάτ είναι μέλος σε σημαντικές Επιχειρηματικές Ενώσεις της χώρας. Το 2012 εκλέχθηκε στο Δ.Σ. της Εταιρίας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων ως Ταμίας, ενώ από το 2016 κατείχε τη θέση του Γενικού Γραμματέα της ΕΑΣΕ. Στις εκλογές της 7ης Μαρτίου 2018 και αφού συγκροτήθηκε το Δ.Σ. σε σώμα, είναι πλέον Πρόεδρος Δ.Σ. της ΕΑΣΕ.
Μάριος Μίκαϊτς

Μάριος Μίκαϊτς

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Γενικός Διευθυντής, ΕΛΙΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΤΕ

Ο Μάριος Μίκαϊτς γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα. Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο ΕΜΠ.
Μετά από μια σύντομη πορεία στον τραπεζικό κλάδο, εργάστηκε στον πετρελαϊκό όμιλο ΕΛΙΝΟΙΛ έναν από τους 10 μεγαλύτερους ομίλους εταιρειών, σε κύκλο εργασιών.
Στην ΕΛΙΝΟΙΛ έχει αναλάβει τις θέσεις του Διευθυντή Προμηθειών και του Τεχνικού Διευθυντή.

Παράλληλα το 2000,μετά από δική του εισήγηση ανέλαβε την δραστηριοποίηση του Ομίλου στην αγορά κατασκευών, με την ίδρυση και Γενική Διεύθυνση της ΕΛΙΝ ΤΕΧΝΙΚΗΣ.
Το 2016 δημιούργησε και την Τεχνική εταιρεία VECTOR, η οποία λειτουργεί σε συνέργεια με την ΕΛΙΝ ΤΕΧΝΙΚΗ.

Το 2018 εξελέγη στο ΔΣ της ΕΑΣΕ όπου είναι Γενικός Γραμματέας και παράλληλα ανέλαβε την ομάδα ΕΥΖΗΝ με την οποία διοργάνωσε πληθώρα δείπνων, τις εκδρομές αλλά και τις αθλητικές δραστηριότητες των μελών.

Είναι πάνω από είκοσι χρόνια τακτικό μέλος του Συνδέσμου Εταιρειών Πετρελαιοειδών Ελλάδας και διετέλεσε Εκτελεστικός Συντονιστής σε διάφορες επιτροπές του.
Είναι μέλος της ΕΑΣΕ από το 2005, μέλος του ΤΕΕ από το 1992, ενώ από το 2019 είναι και μέλος του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.
Γιάννης Παπαχρήστου

Γιάννης Παπαχρήστου

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου CHIPITA ΑΕ

Ο Γιάννης Παπαχρήστου γεννήθηκε στην Ελλάδα το 1970. Ξεκίνησε τις σπουδές του στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ως Χημικός Μηχανικός και τις ολοκλήρωσε αποκτώντας Master στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το Πανεπιστήμιο της Γενεύης.

Το 1996 έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στο τμήμα Marketing της Johnson & Johnson Hellas όπου ξεκίνησε ως Assistant Brand Manager και εξελίχθηκε σε Marketing Manager. Το 2000 ανέλαβε τη θέση Marketing Director στη L’Oreal Hellas, κι έπειτα μετακινήθηκε στην παγκόσμια έδρα της εταιρείας, στο Παρίσι, όπου εργάστηκε ως Marketing Director - Europe Zone 10 και είχε υπό την επίβλεψή του μεταξύ άλλων τις χώρες της Σκανδιναβικής Χερσονήσου, την Ολλανδία, το Βέλγιο, την Πορτογαλία, την Τουρκία, και την Ελβετία. Από το 2006 έως το 2013 διετέλεσε General Manager – L’Oreal Mass Market Division σε τρεις χώρες (Ουγγαρία, Ελλάδα και Ρωσία).

Το 2014 μεταπήδησε στην Coca Cola HBC Russia ως Commercial General Manager και το 2016 επέστρεψε στην Ελλάδα ως Country Manager/ Managing Director Ελλάδος και Κύπρου Coca Cola 3Ε. Τον Σεπτέμβριο του 2020 μετακινήθηκε στην Chipita όπου ανέλαβε το ρόλο του Αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου Ομίλου και είναι επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ECR Hellas και διετέλεσε πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου της ΕΑΣΕ το 2020.


Γιάννης Κολοβός

Γιάννης Κολοβός

ΤΑΜΙΑΣ Δ.Σ.

Διευθύνων Σύμβουλος, EDENRED HELLAS

Ο Γιάννης γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα, είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά, 28 και 26 ετών.

Σπούδασε Μηχανολόγος στην Αγγλία και Διοίκηση Επιχειρήσεων με major στο Marketing στο American College of Greece από όπου αποφοίτησε το 1985.

Από το 1981 έως και το 1996, εργάστηκε σε διάφορες Εταιρείες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό στις Πωλήσεις και στην Ανάπτυξη Νέων Αγορών

Το 1997 διατέλεσε Διευθυντής Πωλήσεων στην Accor Services και το 1998 ανέλαβε τη Γενική Διεύθυνση της Εταιρείας.

Το 2010 η Accor Services διαχωρίστηκε από την Accor και μετονομάστηκε σε Edenred όπου συνεχίζει μέχρι σήμερα, ως Διευθύνων Σύμβουλος.
 

Βαλέρια Τσάμη

Βαλέρια Τσάμη

ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.

Διευθύνουσα Σύμβουλος FOCUS BARI

H Βαλέρια Τσάμη είναι Διευθύνουσα Σύμβουλος της FOCUS BARI, ηγετικής ελληνικής εταιρείας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών με άξονες την έρευνα αγοράς & το customer experience. Σε 27 χρόνια πετυχημένης επαγγελματικής πορείας κατείχε διάφορες θέσεις ευθύνης, έχει χειριστεί σημαντικούς λογαριασμούς ελληνικών και πολυεθνικών εταιριών σε διαφορετικούς κλάδους και έχει μοναδική στην Ελλάδα εμπειρία και εξειδίκευση στις έρευνες Μέσων (Media Audience measurement Surveys).

Με πίστη στην δύναμη της συνεργασίας για την επίτευξη κοινών στόχων είναι Αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ της ΕΑΣΕ και Επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της ΕΑΣΕ για τις Ίσες Ευκαιρίες στην Ηγεσία, Πρόεδρος του ΣΕΔΕΑ (Σύλλογος Εταιριών Δημοσκόπησης & Έρευνας Αγοράς), μέλος της Επιτροπής ΠΕΣΣ του ΣΕΔΕΑ και μέλος της ΕΕΕΤ. Από το 2004 έως το 2019 υπήρξε εκπρόσωπος για την Ελλάδα στο δίκτυο της EMRO (European Media Research Organizations).

Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠ Αθηνών με ειδίκευση στην Ψυχολογία και κάτοχος MSc Research Methods in Psychology από το University of Reading της Αγγλίας. Μέσω του προγράμματος ICPS Triple Certificate in Coaching απέκτησε το 2014 τις πιστοποιήσεις Coaching Clinic Certificate (CCU), CEU Certificate in Coaching for High Performance (AMA)
και Certificate in Solution-Focused Coaching (MDI).
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, είναι παντρεμένη και έχει μία κόρη.
Ντορίνα Οικονομοπούλου

Ντορίνα Οικονομοπούλου

ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.

Γενική Διευθύντρια MARSH ΕΠΕ ΜΕΣΙΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ

Η Ντορίνα Οικονομοπούλου είναι Γενική Διευθύντρια της Marsh Ελλάδος, του παγκόσμιου ηγέτη παροχής υπηρεσιών μεσιτείας ασφαλίσεων και διαχείρισης κινδύνων.
Ξεκίνησε στη Marsh το 1994, προήχθη σε Διευθύντρια Ανάπτυξης Εργασιών το 2000, ύστερα σε Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια και το 2015 σε Γενική Διευθύντρια. Το 2018 έλαβε την τιμητική διάκριση του Turn Around CEO στην Ανατολική Ευρώπη για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων και την ανάπτυξη της εταιρείας στην Ελλάδα. Το 2020 η Marsh διακρίθηκε ως η χώρα με την μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων το 2019 στην Ευρώπη ενώ το 2021 για τα αποτελέσματα της.
Διαθέτει πολυετή εμπειρία στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα κινδύνων και ασφάλισης στους κλάδους: Κατασκευές, Υποδομές, ΣΔΙΤ και Παραχωρήσεις, Ενέργεια, Χρηματοπιστωτικό, Τρόφιμα/Ποτά, Φαρμακευτικό, Real Estate ενώ έχει ηγηθεί των μονάδων Σύνθετων Χρηματοδοτήσεων, Συγχωνεύσεων/Εξαγορών και FINPRO της Marsh στην Ελλάδα.
Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της το 1988 στην Koumbas Insurance Services, ύστερα συνέχισε στην Natwest Insurance Services ως υπεύθυνη για την Ανάπτυξη Εργασιών και Τεχνική Διαχείριση των προς ασφάλιση κινδύνων.
Γεννήθηκε στην Ελλάδα, μεγάλωσε στην Αίγυπτο και έχει πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Πειραιά.
Είναι μέλος του Hellenic Committee of Lloyd’s Brokers Associates, πρώην πρόεδρος του ΣΕΜΑ, μέλος της ΕΑΣΕ και της επιτροπής Ίσων Ευκαιριών και Θεσμικών Θεμάτων της ΕΑΣΕ.
Γιώργος Κατινιώτης

Γιώργος Κατινιώτης

ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.

Διευθύνων Σύμβουλος MYRMEX Inc.

O Γιώργος είναι απόφοιτος της σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του EMΠ, και έχει μεταπτυχιακές σπουδές σε Engineering Business Management από το Warwick University.

Είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Myrmex Inc., που κατασκευάζει και εγκαθιστά παγκοσμίως πρωτοποριακά συστήματα ρομποτικών εφαρμογών.
 
Στο παρελθόν ήταν CEO, μέλος ΔΣ και κατείχε ανώτατες και ανώτερες θέσεις σε μεγάλους πολυεθνικούς και Ελληνικούς οργανισμούς, όπως Eurobank, PwC, Speedex, Εμπορική Τράπεζα, Mercedes-Benz Hellas, Όμιλος Inchcape, Αsea Brown Boveri, COCA COLA ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΣΕΩΣ, Όμιλος Βιοχάλκο.
Έχει επίσης διατελέσει Visiting Fellow του Nottingham Business School του NTU στην Αγγλία.

Μιλά Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει σπουδάσει επί 10 χρόνια πιάνο και θεωρία της μουσικής. Έχοντας κερδίσει το 1992 στο πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα σκακιού
δι’ αλληλογραφίας, έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε διεθνή τουρνουά.

Αθλείται συστηματικά και έχει συμμετάσχει σε αγώνες μαραθώνιου και τριάθλου σε αρκετές χώρες, με αξιοσημείωτες επιτυχίες.
Είναι παντρεμένος έχοντας αποκτήσει 4 κόρες.

Γιάννης Αναστασόπουλος

Γιάννης Αναστασόπουλος

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Σύμβουλος Διοίκησης της ΕΑΣΕ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946, σπούδασε Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Cambridge.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στην εταιρία «Ελληνικές Βιομηχανίες Α.Ε.» και συνέχισε στον τραπεζικό τομέα αναλαμβάνοντας υπεύθυνες θέσεις στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και στη Bank of America.
 
Το 1974 άρχισε μια μακροχρόνια συνεργασία με τη National Westminster Bank στη Μ. Βρετανία και  συμμετείχε στην ίδρυση και εγκατάστασή της στην Ελλάδα, αναλαμβάνοντας παράλληλα Διευθυντικές θέσεις.

Από το 1991 διετέλεσε Εκτελεστικός Πρόεδρος της NATWEST GROUP Ελλάδος με γενικότερη ευθύνη τις χώρες των Βαλκανίων και την Κύπρο.

Μετά την αποχώρηση της NATWEST από την Ελλάδα, ασχολήθηκε με επιτυχία στην ίδρυση και διοίκηση επιχειρήσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Από το 2004 έως το 2007 διετέλεσε Εκτελεστικός Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Επενδύσεων ΕΛΚΕ.

Έχει διατελέσει μέλος του Κεντρικού Ειδικού Συμβουλίου Επιλογής Γενικών Διευθυντών στο Δημόσιο, του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας NOVA Constructions AE.

Μέλος της ΕΑΣΕ από το 1991 και από το 2008 Σύμβουλος Διοίκησης του Οργανισμού.

Μέλος του Ελληνικού Συμβουλίου Εταιρικής Διακυβέρνησης.

Επίτιμος Πρόεδρος του Επιστημονικού μη Κερδοσκοπικού Φορέα "ΑΞΙΟΤΗΣ".

Έχει συμμετάσχει στη σύνταξη επιστημονικών μελετών για θέματα Management, άρθρα και αναλύσεις του έχουν δημοσιευθεί στον Ελληνικό Τύπο.

Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.