Για ακόμη μια χρονιά, τα ετήσια «Βραβεία Έρευνας» απονεμήθηκαν σε ακαδημαϊκούς και ερευνητές του Πανεπιστημίου Κύπρου. Τα Βραβεία απένειμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης στο πλαίσιο της Τελετής Απονομής των «Κυπριακών Βραβείων Καινοτομίας και Έρευνας 2016» της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων Κύπρου (ΟΕΒ) και του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας (IΠΕ), τη Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016.

Το «Κυπριακό Βραβείο Έρευνας – Διακεκριμένος Ερευνητής 2016» στον τομέα των «Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών» απονεμήθηκε στον Καθηγητή Χαρίδημο Τσούκα του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου. Το βραβείο απονεμήθηκε από κοινού με τον Δρ. Μιχαλίνο Ζεμπύλα, Αναπληρωτή Καθηγητή του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου.
Στην ευχαριστήρια ομιλία του ο Καθηγητής Χαρίδημος Τσούκας σημείωσε ότι τα  βραβεία μπορεί να είναι ατομικές διακρίσεις, αλλά το έργο που βραβεύεται δεν είναι μόνο αποτέλεσμα μια στενά ατομικής προσπάθειας, αλλά απαιτεί μια, συχνά αδιόρατη, συλλογικότητα, δίχως την οποία κανείς δεν μπορεί να δημιουργήσει. «Θέλω, λοιπόν, να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στο δικό μου «χωριό» - στη δική μου κοινότητα, ή μάλλον, ορθότερα, στις δικές μου κοινότητες. Πρώτα απ’ όλα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, το οποίο, με την επιμονή του στην αριστεία και την εν γένει θεσμική του λειτουργία και κουλτούρα, έχει δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες μέσα στις οποίες μπορεί να εργαστεί δημιουργικά ένας ακαδημαϊκός. Ευχαριστώ θερμά το Πανεπιστήμιο Κύπρου (και μέσω αυτού τον ανώνυμο Κύπριο φορολογούμενο) για αυτό το πολύ καλό περιβάλλον εργασίας. Δεν λείπουν βεβαίως τα προβλήματα, αλλά δεν πρέπει να υποτιμώνται και τα θεσμικά επιτεύγματα. Γινόμαστε καλύτεροι όταν, αντλώντας υπερηφάνεια από τα συλλογικά μας κατορθώματα, υιοθετούμε όλο και πιο φιλόδοξους στόχους», συμπλήρωσε.
Το «Κυπριακό Βραβείο Έρευνας - Διακεκριμένος Ερευνητής 2016» απονέμεται σε άριστους, διακεκριμένους ερευνητές με μακροχρόνια ερευνητική εμπειρία, που δραστηριοποιούνται ερευνητικά στην Κύπρο και οι οποίοι με την υψηλής ποιότητας και υψηλού αντίκτυπου ερευνητική τους δραστηριότητα τιμούν τον τόπο. Για το 2016 το Βραβείο αποφασίστηκε να απονεμηθεί σε ερευνητή στον τομέα των Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών (Social Sciences and Humanities).
Στον νικητή του «Κυπριακού Βραβείου Έρευνας –Διακεκριμένος Ερευνητής 2016» απονέμεται ως βραβείο έργο τέχνης, το οποίο έχει φιλοτεχνηθεί ειδικά για το σκοπό αυτό.

Πηγή: http://www.paideia-news.com/index.php?id=109&hid=23745