Μια συνάντηση γεμάτη χαμόγελα, ανθρωπιά και αγάπη είχαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΣΕ που επισκέφθηκαν το σπίτι του «Χαμόγελου του Παιδιού» στο Μαρούσι, γνώρισαν τα παιδιά που ζουν εκεί και συζήτησαν με τον Πρόεδρο Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο για τα προγράμματα, τις δράσεις και τις ανάγκες του συλλόγου.

Η συνάντηση είχε οριστεί για το μεσημέρι της Τρίτης 22 Ιουλίου 2014 στην οδό Ζήνωνος Ελεάτου, ένα στενό δρομάκι στο Μαρούσι, όπου βρίσκεται η μονοκατοικία που στεγάζει είκοσι οχτώ παιδιά διαφόρων ηλικιών. Η κοινωνική λειτουργός του σπιτιού μάς ξενάγησε στα δωμάτια, στους χώρους όπου ξεκουράζονται, παίζουν και διαβάζουν τα παιδιά. Είδαμε πολλά πιτσιρίκια, ακούσαμε πολλές παιδικές φωνές που με ενθουσιασμό (σ.σ. τους αρέσει που έχουν επισκέπτες μας είπαν οι υπεύθυνοι του συλλόγου)  έτρεχαν, έπαιζαν και ανυπομονούσαν –όπως όλα τα παιδιά– να πάρουν το δώρο τους από την ΕΑΣΕ: ένα ζευγάρι καινούργια αθλητικά παπούτσια για ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού…

Οι υπεύθυνοι του συλλόγου είχαν ευγενικά επιμείνει η συνάντηση να γίνει την ώρα του μεσημεριανού γεύματος, ώστε τα μέλη του Δ.Σ. να γευματίσουν μαζί με τα παιδιά. Ήταν πράγματι μια όμορφη εμπειρία. Η μαγείρισσα του σπιτιού είχε ετοιμάσει για όλους πολλά νόστιμα πιάτα, τα παιδιά γελούσαν όλο κέφι και οι υπεύθυνοι του συλλόγου που πλαισίωναν τον Πρόεδρο Κ. Γιαννόπουλο ήταν όλοι πρόθυμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις της ΕΑΣΕ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα οποία –όπως μας εξήγησαν– αφορούν κυρίως στην εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων για να διατηρηθεί το σύνολο των πανελλαδικών δράσεων (amber alert, στήριξη παιδιών με προβλήματα διαβίωσης, κινητές ιατρικές ομάδες, κοινωνική και ψυχολογική υποστήριξη παιδιών κ.ά.) και να πληρώνεται και το εξειδικευμένο προσωπικό (γιατροί, νοσοκόμοι, κοινωνικοί λειτουργοί, διασώστες κ.λπ.) που εργάζεται σε βάρδιες καθημερινά, όλο το 24ωρο.  

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της, η ΕΑΣΕ ενίσχυσε το έργο του «Χαμόγελου του Παιδιού» με το ποσό των 5.000 ευρώ. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία κοινωνικής ευαισθησίας της ΕΑΣΕ προς τον εθελοντικό οργανισμό που ασχολείται με την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των παιδιών και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους όχι μόνο στη θεωρία αλλά στην πράξη. Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες των παιδιών που μεγαλώνουν στο σπίτι του Αμαρουσίου.

Βοήθησε κι εσύ το «Χαμόγελο του Παιδιού»!
Όπως ενημερωθήκαμε από το «Χαμόγελο του Παιδιού», υπάρχει ανάγκη για την απόκτηση μίας νέας Κινητής Ιατρικής Μονάδας μεταφοράς παιδιών και νεογνών (ασθενοφόρο). Όποιος ενδιαφέρεται να βοηθήσει μπορεί να επικοινωνήσει στο e-mail: [email protected] και στο τηλέφωνο: 210-3306140.