Δεν έχετε εγγραφεί ακόμα?

Δείτε σύντομα γιατί θα έπρεπε να γίνετε μέλος και εγγραφείτε σήμερα!

 • Βελτιώνουμε

  τα στελέχη που
  είναι μέλη μας
 • Εξυπηρετούμε

  τις ιδιαίτερες απαιτήσεις
  των μελών μας
 • Συνεισφέρουμε

  στην εθνική
  οικονομία
Εγγραφείτε σήμερα

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ:

Είστε συνδεδεμένος ως

Αποσύνδεση
+MENU

ΝΕΑ

True leadership lies in guiding others to success. In ensuring that everyone is performing at their best, doing the work they are pledged to do and doing it well.          

Bill Owens

Leaders must be close enough to relate to others, but far enough ahead to motivate them.          

John C. Maxwell

Σοφός ο γνωρίζων χρήσιμα          

 Αισχύλος

People buy into the leader before they buy into the vision.          

John Maxwell

Leaders think and talk about the solutions. Followers think and talk about the problems.          

Brian Tracy

He who has never learned to obey cannot be a good commander.          

Aristotle

My own definition of leadership is this: The capacity and the will to rally men and women to a common purpose and the character which inspires confidence.          

General Montgomery

You don’t lead by hitting people over the head that’s assault, not leadership.          

Dwight Eisenhower

A good plan violently executed now is better than a perfect plan executed next week.          

George Patton

Effective leadership is putting first things first. Effective management is discipline, carrying it out.          

Stephen Covey

Ανακοινώσεις

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΕΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

Μοιραζόμαστε μαζί σας και άλλες εμπειρίες μελών της ΕΑΣΕ που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα για τη Σχολική Καινοτομία.

Ο κ.Γιώργος Γκόνος πραγματοποίησε επίσκεψη στο Δεύτερο Γυμνάσιο Κιλκις. Μας μετέφερε ότι:«Υπήρξε  μια πολύ καλή συζήτηση με τα παιδιά με την παρουσία του Διευθυντού του σχολείου και με παρέμβαση και του Γενικού Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κιλκίς».

Η κα Ανθή Ηλιοπούλου επισκέφθηκε το Μουσικό Σχολείο Ρόδου και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ομολογώ ότι ήταν μια εξαιρετική εμπειρία». Σημείωσε επίσης πόσο σημαντική είναι αυτή η πρωτοβουλία της ΕΑΣΕ και μας μετέφερε τον ενθουσιασμό των καθηγητών σε σχέση με οτιδήποτε καινοτόμο και πρωτοποριακό, όχι μόνο για το συγκεκριμένο πρόγραμμα αλλά και για οτιδήποτε άλλο βοηθάει στην εξέλιξη των μαθητών.
Στη συνάντηση  συμμετείχαν περίπου 15 παιδιά από όλες τις τάξεις του  και τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:
•    Συνάντηση των παιδιών (όνομα, τάξη, τι σκέπτονται να κάνουν στο μέλλον)
•    Παρουσίαση της κας Ηλιοπούλου (για την εταιρία της και την ΕΑΣΕ, μαθητικά χρόνια και προβληματισμοί, σπουδές, επαγγελματικά βήματα)
•    Με ποια κριτήρια επιλέγουμε τι θα κάνουμε στη ζωή μας
•    Κρίση και επαγγελματική αποκατάσταση
•    Ελλάδα ή εξωτερικό
•    Επαγγέλματα «του μέλλοντος»
•    Επιχειρηματίας/ ελεύθερος επαγγελματίας vs υπάλληλος
•    Είδη νοημοσύνης και ικανότητες/δεξιότητες
•    Μουσική, τουρισμός, οικογενειακή επιχείρηση

Ο κ.Παντελής Κουβέλης επισκέφθηκε  το 2ο ΕΠΑ.Λ. Αμαρουσίου, που βρίσκεται στο Κτήμα Μακρυκώστα στο Μαρούσι. Είχε προηγηθεί συνάντηση γνωριμίας του μέλους μας με τον Δ/ντή του σχολείου κ. Στέφανο Κεσκινίδη, τους καθηγητές και την επιμορφώτρια κα Τριανταφυλλιά Φυντανίδου και προετοιμασία με την αποστολή ερωτηματολογίου στους μαθητές για την επιλογή του θέματος συζήτησης.
Κατά τη συνάντηση ο κ.Κουβέλης συζήτησε με τους μαθητές για το πώς λειτουργεί μία εταιρεία σε καθημερινή βάση καθώς και ποια είναι η δομή μιας εταιρείας. Οι μαθητές επίσης έθεσαν ερωτήσεις και προβληματισμούς για την αγορά εργασίας, τα επαγγέλματα με την μεγαλύτερη δυναμική και ποια η δομή ενός βιογραφικού σημειώματος.
Ο κ.Κουβέλης σχετικά με την εμπειρία του από τη συνάντηση αυτή μας ανέφερε το εξής: «Η παρουσία στελεχών του ιδιωτικού τομέα κοντά στους τελειόφοιτους, μάλλον είναι χρήσιμη για την αυριανή τους πορεία».

Ο κ.Ταξιάρχης Κωνσταντόπουλος επισκέφθηκε το Α’ Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού και συζήτησε με τους μαθητές σχετικά με την επιχειρηματικότητα και τον επαγγελματικό προσανατολισμό. Χαρακτηριστικά μας ανέφερε: «Αυτά που διέκρινα στους μαθητές ήταν, ωριμότητα, άριστη χρήση της Ελληνικής Γλώσσας και διάθεση για ομαδική εργασία. Ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η συζήτηση και όλοι μας κερδίσαμε πολλά».
Οι μαθητές επίσης παρουσίασαν στον κ.Κωνσταντόπουλο δύο projects που έχουν καταπιαστεί και ζήτησαν να τα σχολιάσει (την ηλεκτρονική εφημερίδα του σχολείου, και την δημιουργία ενός ηλεκτρονικού παιχνιδιού στα Αγγλικά που αναφέρεται σε ένα τουριστικό οδηγό της Αθήνας).

Η συντονίστρια, κα Μαρία Καπετανίδου σε επιστολή της προς το μέλος μας σημείωσε χαρακτηριστικά: «Αγαπητέ, κ. Κωνσταντόπουλε πράγματι άξιζε τον κόπο η συνάντηση με τους μαθητές και τις μαθήτριες του Α΄ ΑΡΣΑΚΕΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ και εσείς κινηθήκατε με μεγάλη άνεση και ευαισθησία και διαχειριστήκατε άριστα τους προβληματισμούς των παιδιών. Πιστεύω πώς αφήσατε ένα βαθύ ίχνος στη σκέψη τους».

O κ.Γιάννης Μπούρας επισκέφθηκε 3 σχολεία, 1ο ΕΠΑΛ Πρέβεζας, Λύκειο Ελεούσας Ιωαννίνων και το 5ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων.

Και στα τρία σχολεία συζητήθηκε το θέμα της λειτουργίας μια επιχείρησης καθώς και το πώς η ψηφιακή εποχή έχει επηρεάσει τον τρόπο επικοινωνίας και διαφήμισης προϊόντων και εταιρειών.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν ασκήσεις από τα παιδιά για το πώς μπορούν να προωθήσουν τοπικά προϊόντα και επιχειρήσεις μέσα από το ψηφιακά μέσα.

Και οι τρείς δράσεις πήγαν πολύ καλά με αυξημένη συμμετοχή των παιδιών.

Ο κ.Απόστολος Πεταλάς, Αντιπρόεδρος της ΕΑΣΕ, επισκέφθηκε το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Αλεξανδρούπολης και συζήτησε με τους μαθητές σχετικά με τα στάδια σύλληψης, σχεδιασμού και υλοποίησης μιας καινοτόμου ιδέας, καθώς και του τρόπου χωρισμού σε υποομάδες εργασίας για την διεκπεραίωση των σταδίων αυτών.

Ο κ.Σταύρος Τσάβαλος επισκέφθηκε το 4ο ΓΕΛ Κορυδαλλού και συζήτησε με μια ομάδα καθηγητών για τους τρόπους αξιολόγησης των μαθητών, κριτήρια αξιολόγησης των μεθόδων, μεθόδους διαχείρισης της τυπολογίας που ακολουθούν, δυνατότητες διάχυσης της εμπειρίας και των πιο αποδοτικών μορφών και σε άλλα σχολεία, στόχους που θέτουν προκειμένου να δημιουργήσουν έναν «οδικό χάρτη» κλπ. Αναμένουμε τις εντυπώσεις του μέλους μας από τη συνάντησή του με τις μαθητικές ομάδες.

Τέλος, η κα Βίλη Χαριτοπούλου επισκέφθηκε το ιδιωτικό ΓΕΛ. Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης. Η πρώτη τους συνάντηση ξεκίνησε με brain storming, ενώ οι μαθητές επέλεξαν τα θέματα που θα συζητήσουν στην επόμενη συνάντησή τους.

Φυσικά, ευχαριστούμε όλα τα μέλη μας για τη διάθεση προσφοράς προς τη μαθητική κοινότητα.