Δεν έχετε εγγραφεί ακόμα?

Δείτε σύντομα γιατί θα έπρεπε να γίνετε μέλος και εγγραφείτε σήμερα!

 • Βελτιώνουμε

  τα στελέχη που
  είναι μέλη μας
 • Εξυπηρετούμε

  τις ιδιαίτερες απαιτήσεις
  των μελών μας
 • Συνεισφέρουμε

  στην εθνική
  οικονομία
Εγγραφείτε σήμερα

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ:

Είστε συνδεδεμένος ως

Αποσύνδεση
+MENU

ΝΕΑ

Management is about arranging and telling. Leadership is about nurturing and enhancing.          

Tom Peters

Great leaders are not defined by the absence of weakness, but rather by the presence of clear strengths.          

John Zenger

Leadership is the capacity to translate vision into reality.          

Warren Bennis

As we look ahead into the next century, leaders will be those who empower others.          

Bill Gates

The nation will find it very hard to look up to the leaders who are keeping their ears to the ground.          

Sir Winston Churchill

Leadership is influence.          

John C. Maxwell

To have long term success as a coach or in any position of leadership, you have to be obsessed in some way.          

Pat Riley

Never give an order that can’t be obeyed.          

General Douglas MacArthur

Leaders aren’t born, they are made. And they are made just like anything else, through hard work. And that’s the price we’ll have to pay to achieve that goal, or any goal.          

Vince Lombardi

Whatever you are, be a good one.          

Abraham Lincoln

Δελτία Τύπου

Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

Μνημόνιο συνεργασίας με το υπουργείο Εσωτερικών και το ΕΚΔΔΑ υπέγραψε η ΕΑΣΕ


Το Μνημόνιο προωθεί δράσεις για ζητήματα διαχείρισης και ανάπτυξης του Ανθρώπινου Δυναμικού του Δημοσίου Τομέα αξιοποιώντας την εμπειρογνωμοσύνη της ΕΑΣΕ ως φορέα που εκπροσωπεί την Ηγεσία στην Ελλάδα.

Η μακροχρόνια προσπάθεια της ΕΑΣΕ για τη σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα μετουσιώνεται από στόχο σε πράξη με την υπογραφή σχετικού Μνημονίου Συνεργασίας με το Υπουργείο Εσωτερικών και το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ).

Το Μνημόνιο που έχει ως αντικείμενο την επεξεργασία δράσεων για ζητήματα διαχείρισης και ανάπτυξης του Ανθρώπινου Δυναμικού του Δημοσίου Τομέα συνυπέγραψαν τη Μ. Τρίτη 19 Απριλίου 2022 ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης, η Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης κα Παρασκευή Δραμαλιώτη και ο Πρόεδρος ΔΣ της Εταιρίας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ) κ. Βασίλης Ραμπάτ. Παρόντες στην ειδική τελετή εκ μέρους της ΕΑΣΕ ήταν επίσης ο Γενικός Γραμματέας ΔΣ κ. Γιάννης Παπαχρήστου και ο Σύμβουλος Διοίκησης κ. Γιάννης Αναστασόπουλος οι οποίοι μετέχουν στην επιτροπή εποπτείας του μνημονίου συνεργασίας μαζί με τη Γ.Γ. Ανθρώπινου Δυναμικού κα Βιβή Χαραλαμπογιάννη.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας αξιοποιεί την εμπειρογνωμοσύνη και την εθελοντική προσφορά τεχνογνωσίας της ΕΑΣΕ σε θέματα ηγεσίας και διοίκησης και η υπογραφή του αποτελεί ένα σημαντικό βήμα που φέρνει πιο κοντά τη Δημόσια Διοίκηση του μέλλοντος σηματοδοτώντας την απαρχή μιας ουσιαστικής και γόνιμης σύμπραξης που θέτει ως βασική προτεραιότητα την αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης και της ενδυνάμωσης του ανθρώπινου δυναμικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΑΣΕ εστιάζει στην προσπάθειά να γεφυρώσει τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα της χώρας, προωθώντας την τεχνογνωσία και τις κοινές δράσεις με σημαντικές πρωτοβουλίες ειδικής Ημερίδας διαλόγου με τίτλο «Γέφυρες Συνεργασίας» που εγκαινίασε το 2018 με την Αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, με απώτερο σκοπό την ανάκαμψη και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της χώρας μέσα από το μετασχηματισμό του Δημοσίου.

Σε σχετικές δηλώσεις του ο υπουργός κ. Μάκης Βορίδης επεσήμανε ότι «Η προσπάθεια που καταβάλλουμε στο Υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με το αναβαθμισμένο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης είναι ο εκσυγχρονισμός και η ποιοτική αναβάθμιση της λειτουργίας του δημόσιου τομέα προς όφελος των Ελλήνων πολιτών. Για να το επιτύχουμε αυτό εμπλουτίζουμε τη σημαντική τεχνογνωσία που ήδη κατέχει η Δημόσια Διοίκηση με τη νοοτροπία και τις γνώσεις του ιδιωτικού τομέα. Είμαι πεπεισμένος ότι η σημερινή υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με την ΕΑΣΕ θα συνδράμει σημαντικά σε αυτή την κατεύθυνση

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο κ. Βασίλης Ραμπάτ, Πρόεδρος ΔΣ της ΕΑΣΕ και Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Xerox Hellas: «Με τη δημόσια διοίκηση μας ενώνει ο εθνικός στόχος της ανάκαμψης και της μετάβασης στην ψηφιακή οικονομία. Η ΕΑΣΕ διαχρονικά αντιλαμβάνεται τον ρόλο της ως σημαντικό εταίρο σε ζητήματα προόδου και μεταρρυθμίσεων. Παράλληλα, μοιραζόμαστε ένα κοινό αξιακό σύστημα, που τοποθετεί τη χώρα και την κοινωνία στο επίκεντρο σε μία εποχή προκλήσεων που καθιστά πιο επίκαιρο από ποτέ το «η ισχύς εν τη ενώσει».

Ο κ. Γιάννης Παπαχρήστου, Γενικός Γραμματέας ΔΣ της ΕΑΣΕ, Partner ChipitaFoods δήλωσε: «Τα μέλη της ΕΑΣΕ, η οποία εκπροσωπεί το ανώτατο επαγγελματικό management στη χώρα μας, διοικούν εταιρείες με πάνω από 200.000 εργαζόμενους. Ο Δημόσιος και Ιδιωτικός τομέας μπορούν να συνεργαστούν στενότερα προς όφελος της κοινωνίας. Το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράψαμε με το υπουργείο Εσωτερικών μας δίνει την ευκαιρία να ανταλλάξουμε καλές πρακτικές διοίκησης, γνώσεις και εμπειρίες στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού. Κοινός μας σκοπός είναι να βελτιωθεί η καθημερινή εμπειρία επαφής του πολίτη με το κράτος και η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Από την πλευρά του ο κ. Γιάννης Αναστασόπουλος, Σύμβουλος Διοίκησης της ΕΑΣΕ ανέφερε: «Το Μνημόνιο αυτό σηματοδοτεί τη συνέχιση μιας αμφίδρομης, πολυεπίπεδης συνεργασίας με τον Δημόσιο Τομέα. Ήδη από το 2018 έχουν τεθεί γερές βάσεις με την πρωτοβουλία μας «Γέφυρες Συνεργασίας» που καλλιεργεί γόνιμο διάλογο με τα στελέχη του δημοσίου για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού. Θερμές ευχαριστίες στον κ. υπουργό, την Πρόεδρο του ΕΚΔΔΑ και την Γ.Γ. Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα για την αγαστή συνεργασία και τη δέσμευση σε αυτόν τον κοινό σκοπό