Δεν έχετε εγγραφεί ακόμα?

Δείτε σύντομα γιατί θα έπρεπε να γίνετε μέλος και εγγραφείτε σήμερα!

• Βελτιώνουμε

τα στελέχη που
    είναι μέλη μας
  • Εξυπηρετούμε

τις ιδιαίτερες απαιτήσεις
    των μελών μας
  • Συνεισφέρουμε

στην εθνική
    οικονομία
Εγγραφείτε σήμερα

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ:

Είστε συνδεδεμένος ως

Αποσύνδεση
+MENU

ΝΕΑ

Effective leadership is putting first things first. Effective management is discipline, carrying it out.

Stephen Covey

Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν

Πλάτων

We live in a society obsessed with public opinion. But leadership has never been about popularity.

Marco Rubio

It is absurd that a man should rule others, who cannot rule himself.

Latin Proverb

A great person attracts great people and knows how to hold them together.

Johann Wolfgang Von Goethe

Leadership is a potent combination of strategy and character. But if you must be without one, be without the strategy.

Norman Schwarzkopf

He who has learned how to obey will know how to command.

Solon

True leadership lies in guiding others to success. In ensuring that everyone is performing at their best, doing the work they are pledged to do and doing it well.

Bill Owens

You don’t lead by hitting people over the head that’s assault, not leadership.

Dwight Eisenhower

Γνώμαι σοφών αρετήν πλουτίζουσιν

Σωκράτης

Δελτία Τύπου

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Δήλωση του Προέδρου της ΕΑΣΕ για τις ανακοινώσεις στη ΔΕΘ

Η ανάκαμψη θα έλθει με νέες θέσεις εργασίας και ικανοποιητικούς μισθούς

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη ΔΕΘ, αφού ανακοίνωσε αυξημένο αριθμό οικονομικής μεγέθυνσης για το 2021, 5,9 από 3,6 τοις 100, προχώρησε σε ανακοίνωση μιας σειράς μέτρων με σκοπό κυρίως την ενίσχυση της ικανότητας των επιχειρήσεων να ανταποκριθούν στον αυξημένο, λόγω των συνθηκών, οικονομικό αλλά και κοινωνικό σκοπό τους.

Παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες, η έμφαση στην μείωση των φόρων στις γενικότερες οικονομικές δραστηριότητες είναι εμφανής και η ΕΑΣΕ χαιρετίζει μια τέτοια προσπάθεια. Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι ένα ανταγωνιστικό δηλαδή συγκρίσιμο με τους ευρωπαίους κι άλλους εμπορικούς εταίρους, φορολογικό κόστος είναι απαραίτητο ώστε η ελληνική οικονομία να παραγάγει νέες θέσεις εργασίας και ικανοποιητικούς μισθούς για την μεσαία τάξη.

Μετρώντας περί τα 500 μέλη, επαγγελματίες μάνατζερ, οι οποίοι διοικούν εταιρίες που απασχολούν περισσότερους από 200.000 εργαζομένους και έχουν συνολικό κύκλο εργασιών που ξεπερνά τα €61 δισ., η ΕΑΣΕ θεωρεί την παραγωγή νέων θέσεων εργασίας και τη διασφάλιση ικανοποιητικών μισθών το μεγάλο στοίχημα της οικονομίας.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι η ελληνική οικονομία έχει μπροστά της το μεγάλο στοίχημα της διατηρήσιμης βιώσιμης ανάπτυξης. Η απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης παραγωγικών επενδύσεων, η ολοκλήρωση του χωρικού σχεδιασμού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, τα μεγάλα έργα υποδομών που εντάσσονται στο ταμείο ανάκαμψης, η χρηματοδότηση των ελληνικών επιχειρήσεων από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα με ανταγωνιστικούς όρους, η φορολογική ευθυγράμμιση με τους εμπορικούς εταίρους μας, η ένταξη μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων σε παγκόσμιες αλυσίδες αξίας, αποτελούν μόνο μερικές από τις προκλήσεις που απαιτούν συνεχή προσπάθεια και σκληρή δουλειά.

Απαιτούν ακόμη μια ελάχιστη συναίνεση στο πολιτικό σύστημα παρόμοια με εκείνη που έχει επιτευχθεί σε συγκρίσιμες με εμάς ευρωπαϊκές χώρες όπως η Πορτογαλία.

Η ΕΑΣΕ με τις δράσεις της θα συνεχίσει να υποστηρίζει πρωτοβουλίες και πολιτικές που εντάσσονται στο παραπάνω πλαίσιο. Δράσεις που πάντως για να επιτευχθούν χρειάζονται την συνεργασία και σύμπραξη σε μία εθνική προσπάθεια.

Βασίλης Ραμπάτ

Πρόεδρος ΕΑΣΕ