Δεν έχετε εγγραφεί ακόμα?

Δείτε σύντομα γιατί θα έπρεπε να γίνετε μέλος και εγγραφείτε σήμερα!

 • Βελτιώνουμε

  τα στελέχη που
  είναι μέλη μας
 • Εξυπηρετούμε

  τις ιδιαίτερες απαιτήσεις
  των μελών μας
 • Συνεισφέρουμε

  στην εθνική
  οικονομία
Εγγραφείτε σήμερα

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ:

Είστε συνδεδεμένος ως

Αποσύνδεση
+MENU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Leadership does not always wear the harness of compromise.          

Woodrow Wilson

You don’t need a title to be a leader.          

Multiple Attributions

Τας δε των σοφών ανδρών γνώμας αρετή πλουτίζειν τους κεκτημένους           

Σωκράτης

The art of leadership is saying no, not saying yes. It is very easy to say yes.          

Tony Blair

A good general not only sees the way to victory; he also knows when victory is impossible.          

Polybius

I start with the premise that the function of leadership is to produce more leaders, not more followers.          

Ralph Nader

All of the great leaders have had one characteristic in common: it was the willingness to confront unequivocally the major anxiety of their people in their time. This, and not much else, is the essence of leadership.          

John Kenneth Galbraith

Leadership is the capacity to translate vision into reality.          

Warren Bennis

You don’t lead by pointing and telling people some place to go. You lead by going to that place and making a case.          

Ken Kesey

The very essence of leadership is that you have to have a vision. It’s got to be a vision you articulate clearly and forcefully on every occasion. You can’t blow an uncertain trumpet.          

Reverend Theodore Hesburgh

CALENDAR TIMELINE

για το έτος
Όλα
Επιλέξτε τύπο εκδήλωσης
 • ΜΑΙ

ΜΑΙΟΣ

 

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΗΓΕΣΙΑΣ ΕΑΣΕ 2011

Ένας Ηγέτης δεν διοικεί απλώς. Ένας ηγέτης αφυπνίζει δυνάμεις που ληθαργούν. Η αξία του δεν είναι ότι οδηγεί. Είναι ότι αρπάζει τις ευκαιρίες, ότι καταλαβαίνει τον καιρό. Ο Ηγέτης χρειάζεται λοιπόν μια ευκαιρία. Και αυτή, πολύ συχνά, είναι μια κρίση. Υπό αυτή την έννοια οι κρίσεις μπορεί να είναι σημεία ανάταξης.

Τα παραπάνω τόνισαν, μεταξύ άλλων, οι ομιλητές στο 22ο Συνέδριο Ηγεσίας που διοργάνωσε η Εταιρία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ) την Παρασκευή, 13 και το Σάββατο 14 Μαΐου 2011 στο Grand Resort Lagonissi με θέμα: «Riders on the Storm: Ηγέτες πέρα και πάνω από τα δύσκολα».

Οι ομιλητές επεσήμαναν ότι, για να αντιμετωπιστεί η κρίση, χρειάζεται μια ολιστική στρατηγική που να μπορεί να προσαρμόζεται διαρκώς, καθώς και εθνική συνοχή και συνεργασία. Χρειάζεται συλλογική προσπάθεια από την κυβέρνηση, τους πολίτες και τις επιχειρήσεις για να ανατραπεί η εικόνα μοιρολατρίας που επικρατεί στη χώρα. Απαιτείται απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας, αποκρατικοποιήσεις και χαμηλή, σταθερή φορολογία. Παράλληλα, οι ελληνικές επιχειρήσεις πρέπει να επιδιώξουν την ανάπτυξη στο εξωτερικό προσφέροντας ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες. Χρειάζονται διαρθρωτικά μέτρα που θα πείσουν τους επενδυτές.

Οι εργασίες της πρώτης ημέρας του Συνεδρίου επικεντρώθηκαν στην οικονομική κρίση και τον ρόλο του Ηγέτη, ενώ η δεύτερη ημέρα ήταν αφιερωμένη σε θέματα θετικής ψυχολογίας και στο πώς μπορεί κανείς να μετατρέψει τις αντιξοότητες σε ευκαιρίες προσωπικής ανάπτυξης.

Κεντρικοί ομιλητές από το εξωτερικό ήταν ο καθηγητής του University of Michigan School of Business Robert E. Quinn, ο παγκοσμίου φήμης οικονομολόγος Kemal Dervis, (ο οποίος ως υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας τη δύσκολη περίοδο 2001-2002 έβγαλε την οικονομία της χώρας από την κρίση) και ο Δρ. Nick Baylis, εμπνευσμένος ψυχολόγος και λέκτορας στο University of Cambridge.

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ Βασίλης Ράπανος, ο πρώην Υπουργός Στέφανος Μάνος, ο Καθηγητής & Οικονομικός Σύμβουλος του ομίλου EUROBANK EFG Γκίκας Χαρδούβελης, ο Ιδρυτής & Πρόεδρος της COCO-MAT Παύλος Ευμορφίδης, ο Πρόεδρος της UPSTREAM Μάρκος Βερέμης και ο Γενικός Διευθυντής και μέλος Δ.Σ. της KLEEMANN Κωνσταντίνος Koυκούντζος, ανέπτυξαν τις απόψεις τους για το πώς μπορεί να μετατραπεί η κρίση σε ευκαιρία και μίλησαν για την ηγεσία σε δύσκολους καιρούς.

Για την αυτογνωσία ως προϋπόθεση θετικής αλλαγής μίλησε ο συγγραφέας και φιλόσοφος Στέλιος Ράμφος, ενώ ο Νίκος Βουλγαρόπουλος, εμπνευστής του περιοδικού «Αναπηρία Τώρα» και του www.disabled.gr, ο συνιδρυτής των Atenistas, Δημοσιογράφος Δημήτρης Ρηγόπουλος και ο θεολόγος και διευθυντής του σχολείου 2ης ευκαιρίας στις φυλακές της Θήβας Κλήμης Πυρουνάκης μοιράστηκαν εμπειρίες τους για το πώς οι αντιξοότητες της ζωής μπορούν να μετατραπούν σε ευκαιρία προσωπικής ανάπτυξης.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος κ. Θεόδωρος Πάγκαλος.

Χαιρετισμό απηύθυναν η Γενική Γραμματέας της ΕΑΣΕ και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Μαρία Δήμου και ο Πρόεδρος της ΕΑΣΕ Μιχάλης Παγίδας, ο οποίος αναφερόμενος στις προκλήσεις της ηγεσίας σε καιρό κρίσης είπε χαρακτηριστικά: «Οι ηγέτες δεν αρκούνται να διαπιστώνουν τα συμπτώματα ή να αναζητούν τα αίτια της κρίσης, αλλά είναι επιφορτισμένοι με κάτι πολύ σημαντικότερο –να σχεδιάζουν και να υλοποιούν στρατηγικές εξόδου από την κρίση»

Τον συντονισμό του συνεδρίου είχε ο καθηγητής Χαρίδημος Τσούκας, ενώ τις εργασίες του Συνεδρίου έκλεισε ο Σύμβουλος Διοίκησης της ΕΑΣΕ Γιάννης Αναστασόπουλος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «τώρα –περισσότερο από άλλοτε– χρειαζόμαστε ηγέτες, όχι απλώς διεκπεραιωτές. Όχι απλώς φορείς εξουσίας που απαιτούν αλλαγές δίχως οι ίδιοι να είναι πρόθυμοι να αλλάξουν. Ηγέτες που δεν σύρονται από τις εξελίξεις, αλλά τολμούν να δημιουργούν τις εξελίξεις».

Το Συνέδριο –το οποίο πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της Vodafone, ως Χρυσός Χορηγός– παρακολούθησαν συνολικά περισσότερα από 350 ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων, επιχειρηματίες καθώς και εκπρόσωποι του ακαδημαϊκού χώρου και φορέων.