Δεν έχετε εγγραφεί ακόμα?

Δείτε σύντομα γιατί θα έπρεπε να γίνετε μέλος και εγγραφείτε σήμερα!

 • Βελτιώνουμε

  τα στελέχη που
  είναι μέλη μας
 • Εξυπηρετούμε

  τις ιδιαίτερες απαιτήσεις
  των μελών μας
 • Συνεισφέρουμε

  στην εθνική
  οικονομία
Εγγραφείτε σήμερα

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ:

Είστε συνδεδεμένος ως

Αποσύνδεση
+MENU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

You don’t need a title to be a leader.          

Multiple Attributions

Leadership is the capacity to translate vision into reality.          

Warren Bennis

Leadership is unlocking people’s potential to become better.          

Bill Bradley

Leadership is lifting a person’s vision to high sights, the raising of a person’s performance to a higher standard, the building of a personality beyond its normal limitations.          

Peter Drucker

In matters of style, swim with the current; in matters of principle, stand like a rock.          

Thomas Jefferson

It is better to lead from behind and to put others in front, especially when you celebrate victory when nice things occur. You take the front line when there is danger. Then people will appreciate your leadership.          

Nelson Mandela

To have long term success as a coach or in any position of leadership, you have to be obsessed in some way.          

Pat Riley

Effective leadership is putting first things first. Effective management is discipline, carrying it out.          

Stephen Covey

Men make history and not the other way around. In periods where there is no leadership, society stands still. Progress occurs when courageous, skillful leaders seize the opportunity to change things for the better.          

Harry S. Truman

A cowardly leader is the most dangerous of men.          

Stephen King

CALENDAR TIMELINE

για το έτος
Όλα
Επιλέξτε τύπο εκδήλωσης
 • ΜΑΙ

ΜΑΙΟΣ

 

33o Συνέδριο Ηγεσίας ΕΑΣΕ | 27&28/5/2022

PURPOSE

Παύση και Στοχασμός για Ηγεσία με Σκοπό


Ο Πρόεδρος της ΕΑΣΕ κ. Βασίλης Ραμπάτ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, XEROX Hellas, καλωσόρισε τους συνέδρους στο 33ο Συνέδριο Ηγεσίας της ΕΑΣΕ, μίλησε για την αναγκαιότητα της ηγεσίας με σκοπό και τόνισε: "Είναι σημαντικό εμείς, οι ηγέτες του σήμερα, να συμβάλουμε στη δημιουργία μίας νέας προσέγγισης που να υπηρετεί έναν ανώτερο σκοπό και να κινητοποιεί τους ανθρώπους".

Ο σωστός σκοπός προσδίδει ταυτότητα και ακεραιότητα σε έναν οργανισμό, παρέχει εργασία με νόημα στα μέλη του, και προσθέτει αξία στους κοινωνικούς εταίρους (stakeholders)  - εν ολίγοις αποτελεί, την αξιακή πυξίδα του οργανισμού. Αναγνωρίζουμε, όλο και περισσότερο πλέον, ότι οι επιχειρήσεις πρέπει και να δουλεύουν καλά και να κάνουν το καλό – δηλαδή, να έχουν και υψηλές επιδόσεις και να υπηρετούν το σωστό σκοπό (το κοινό καλό). Στο 33ο Συνέδριο Ηγεσίας της ΕΑΣΕ που πραγματοποιήθηκε, στις 27 και 28 Μαΐου 2022, μια πλειάδα καταξιωμένων ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό μοιράστηκαν εμπειρίες και γνώση για όλα τα καίρια ερωτήματα γύρω από το θέμα.

Θέματα που συζητήθηκαν στο Συνέδριο

Πώς μπορούν να συγκεραστούν ο οικονομικός ρεαλισμός και ο κοινωνικός ιδεαλισμός; Πώς μπορεί μια επιχείρηση να μεριμνά για την κερδοφορία της αλλά, συγχρόνως, και για το κοινό καλό; Τι συνιστά το κοινό καλό και πώς υπηρετείται επιχειρηματικά; Πώς χτίζεται ο σκοπός σε μια επιχείρηση; Ποιος είναι ο ρόλος της ηγεσίας σε μια επιχείρηση αποφασισμένη να υπηρετεί όλους τους κοινωνικούς εταίρους;

Αποτελέσματα που υπηρετούν ανθρώπους (όχι οι άνθρωποι τα αποτελέσματα)

Νίκος Μουρκογιάννης, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Δικηγόρος, Επισκέπτης καθηγητής Cass Business School, συγγραφέας του βιβλίου "Purpose: The Starting Point of Great Companies"


Η απαρχή της επιτυχίας και της μεγαλοσύνης μια επιχείρησης είναι η αίσθηση σκοπού που διακατέχει τα μέλη της. Ο σκοπός μια επιχείρησης εμφαίνεται στην ποιότητα των δραστηριοτήτων της: παράγει προϊόντα με τα οποία ταυτίζονται οι πελάτες της, κάνει τα μέλη της επιχείρησης περήφανα για την εργασία τους, είναι υποδειγματικός πολίτης στην κοινωνία. Οι άνθρωποι λαχταρούν να δίνουν νόημα στη ζωή τους. Η επιχείρηση γίνεται μεγάλη στο μέτρο που ενσαρκώνει μια κοινότητα σκοπού. Η κύρια δουλειά του ηγέτη είναι να εμφυσήσει  αίσθηση σκοπού στην επιχείρηση, προκειμένου να κατευθύνει τη συλλογική ενέργεια σε φιλόδοξα και καινοτόμα εγχειρήματα.

Από τα κέρδη ως αυτοσκοπός, στα κέρδη με σκοπό

Alex Edmans, Καθηγητής χρηματοοικονομικής, London Business School, μέλος του Steering Group της "The Purposeful Company", συγγραφέας του βιβλίου ‘Grow the Pie: How Great Companies Deliver Both Purpose and Profit’

Η συμβατική σκέψη θέλει την επιχείρηση να αντιπαρατίθενται με την κοινωνία. Ό,τι είναι επωφελές για την επιχείρηση να ζημιώνει την κοινωνία, και αντιστρόφως. Η άποψη αυτή είναι απλοϊκή και περιοριστική. Η έρευνα δείχνει ότι, επενδύοντας στους κοινωνικούς εταίρους, η επιχείρηση δεν μειώνει το μερίδιο των μετόχων, αλλά στην πραγματικότητα το μεγαλώνει. Η καλή επιχείρηση που επενδύει στους ανθρώπους της, απολαμβάνει την αφοσίωσή τους, με ό,τι καλό αυτή επιφέρει. Η φιλο-περιβαλλοντική επιχείρηση προσελκύει πελάτες και επενδυτές που εκτιμούν τη στάση της. Η επιχείρηση με κοινωνικό πρόσωπο γίνεται στυλοβάτης της κοινότητας, μεγεθύνοντας το πολιτικό και συμβολικό κεφάλαιό της. Εν ολίγοις, η μακροχρονίως επιτυχημένη επιχείρηση συνυπάρχει αρμονικά με τον περιβάλλοντα χώρο της - δημιουργεί αξία για έναν όλο και διευρυνόμενο κύκλο εταίρων. Το ερώτημα είναι πώς να μεγαλώσουμε την πίτα πώς να συμπεριφέρεται η επιχείρηση με τρόπο που να δημιουργεί οφέλη για όλους. Πώς καλλιεργείται το συνεργατικό ήθος;

Εμπειρίες Ηγεσίας


Τέσσερα σημαντικά στελέχη εταιριών μίλησαν για τις δικές τους εμπειρίες ηγεσίας και τα σημαντικά μαθήματα που διδάχτηκαν από αυτές. Οι κ.κ. Βασίλειος Κάτσος, Chairman - Co Founder, VNK CAPITAL SA, Νίκος Λούλης, Πρόεδρος της εταιρίας Μύλοι Λούλη Α.Ε, Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, CEO, Microsoft Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας και Μιχάλης Πετυχάκης, CTO, Orfium συζήτησαν υπό τον συντονισμό του κου Χαρίδημου Τσούκα, καθηγητή Πανεπιστημίου Κύπρου & Warwick και επιστημονικού συμβούλου του Συνεδρίου Ηγεσίας.

Επιχειρήσεις που υπηρετούν το κοινό καλό. Η νέα Υπεραξία.

Christa Gyori, Συνιδρύτρια & CEO του Οργανισμού Leaders on Purpose

Η επιχείρηση μεγαλουργεί όταν εναρμονίζεται με το περιβάλλον της, το οποίο θα πει: όταν παράγει αξία για όλους τους εταίρους. Αυτό σημαίνει έμφαση στο συλλογικό σκοπό, ο οποίος νοηματοδοτεί τη συμπεριφορά της επιχείρησης. Η επιχείρηση αποσκοπεί στο κοινό καλό και για το σκοπό αυτό προωθεί τη συμπεριληπτικότητα, την αειφορία και τη σωστή διακυβέρνηση. Εν ολίγοις επιδιώκει σε ότι κάνει να λειτουργεί ως υποδειγματικός πολίτης. Πώς δημιουργεί αξία, συνεισφέροντας στο κοινό καλό; Πώς μπορεί να είναι αποτελεσματική και «αγαθή» συγχρόνως;

Σάββατο 28 Μαΐου 2022

Ψυχή τε και σώματι: Αναζητώντας την ψυχοσωματική ισορροπία

Τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου εξετάσαμε πώς μπορούμε να ακούμε καλύτερα το σώμα μας. Εκλεκτοί ομιλητές μίλησαν για τις εμπειρίες τους και ανέδειξαν πώς μπορεί το σώμα να συνυπάρξει αρμονικά με το νου. Τι μπορεί να μας διδάξει το σώμα, συμπεριλαμβανομένων των συναισθημάτων; Τι πρέπει να κάνουμε για να του δίνουμε τη σημασία που έχει; Τι μπορούμε να μάθουμε από ανθρώπους για τους οποίους το σώμα είναι εργαλείο στη δουλειά τους; Πώς χτίζεται η ψυχοσωματική ισορροπία; 

Πώς χτίζεται η ψυχοσωματική ισορροπία;


Ο κ. Σάββας Σαββόπουλος, ψυχίατρος και ψυχαναλυτής μίλησε για το πως χτίζεται η ψυχοσωματική ισορροπία, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Μέσα στο κοινωνικό άγχος, την πίεση και το κυνήγι της τελειότητας, συχνά ξεχνάμε το ίδιο μας το σώμα δίνοντας προτεραιότητα σε άλλες ανάγκες. Τότε η ψυχοσωματική ισορροπία χάνεται και απαιτείται μεγάλη προσπάθεια και ειλικρίνεια για να βρούμε και πάλι τον εαυτό μας. Η εμφάνιση σοβαρών νοσημάτων συνδέεται σε μεγάλο ποσοστό με τον ψυχικό παράγοντα και την κακή οργάνωση του ψυχισμού μας. Πρέπει να δίνουμε στον εαυτό μας την ευκαιρία να ζήσει τις όμορφες στιγμές που χρειάζεται, να απολαμβάνει και να ευχαριστιέται. Κάνει καλό στην υγεία».

Μην τα παρατάς: Σώμα και ψυχή, αντοχή και ανθεκτικότητα


«Αυτά που δεν έκανα είναι αυτά που δεν πίστεψα», δήλωσε η κα. Μαρία Πολύζου, πρωταθλήτρια Μαραθωνοδρόμος και συγγραφέας στον εμπνευσμένο λόγο της και τόνισε ότι αφού μπορεί η ίδια, μπορούμε και εμείς. «Είναι πολύ σημαντικό να ορίζουμε τον στόχο μας και να τον κλειδώνουμε στο μυαλό μας. Η εσωτερική δύναμη του θέλω μας είναι αυτή, που ακόμα και στις δύσκολες μέρες, μας κάνει να στεκόμαστε όρθιοι, να κυνηγάμε το όνειρο και τον στόχο μας μέχρι να φτάσουμε στην κορυφή».

Ταξιδάκι Αναψυχής


Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη μίλησε στο Συνέδριο Ηγεσίας της ΕΑΣΕ για τη ζωή της, το πως ξεπερνά τις δυσκολίες, την άριστη σχέση της με τον αθλητισμό και την αιώνια αγάπη της, τη μουσική. «Η μουσική είναι η τέχνη που συνδέει περισσότερο από όλες τις τέχνες, τους ανθρώπους. Βλέπει κανείς πόσο χαρούμενοι και ευγνώμονες είναι για τη μουσική, γιατί έχουν δημιουργήσει αναμνήσεις με αυτή. Η μουσική είναι ένα φάρμακο», εξήγησε. Οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να ρωτήσουν τη γνωστή ερμηνεύτρια πολλές ερωτήσεις στη ζεστή συζήτηση που είχε με τον κο. Γιάννη Αναστασόπουλο, Σύμβουλο Διοίκησης της ΕΑΣΕ.

Ο Σύμβουλος Διοίκησης της ΕΑΣΕ, κ. Γιάννης Αναστασόπουλος, κατά την ομιλία του, συνόψισε τα μηνύματα που ακούστηκαν τις δυο ημέρες του Συνεδρίου. «Μια επιχείρηση είναι πετυχημένη όταν υιοθετεί και υποστηρίζει την έννοια του σκοπού, κάνοντάς την πυλώνα της διακυβέρνησής της» είπε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια, ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες, τους ομιλητές, τους χορηγούς και όλους όσους εργάστηκαν για την επιτυχία της διοργάνωσης ενώ ανανέωσε το ραντεβού του Συνεδρίου Ηγεσίας της ΕΑΣΕ για την επόμενη χρονιά.

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη με την υπέροχη φωνή της, μας ταξίδεψε, μας χάρισε κέφι και το καλύτερο κλείσιμο για το 33ο Συνέδριο Ηγεσίας της ΕΑΣΕ. Τραγούδησε κάποια από τα πιο αγαπημένα μας τραγούδια της και απέσπασε το ενθουσιώδες χειροκρότημα του κοινού.

Το Συνέδριο στήριξαν χορηγικά οι εταιρίες:

Χρυσός Χορηγός: KOSMOCAR

Χορηγοί: AVIS, EDENRED, G-LOGIC, GREEN PROPERTIES, XEROX, ΟΤΕ

Υποστηρικτές: ABBVIE, AIG, BEWISE, DAIKIN, DUNAPACK PACKAGING, JUNGHEINRICH, LINKAGE, UNISON, VALSAMIDIS, AB, ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ, ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ

Επίσημος Πάροχος Μεταφορών: DHL