Δεν έχετε εγγραφεί ακόμα?

Δείτε σύντομα γιατί θα έπρεπε να γίνετε μέλος και εγγραφείτε σήμερα!

 • Βελτιώνουμε

  τα στελέχη που
  είναι μέλη μας
 • Εξυπηρετούμε

  τις ιδιαίτερες απαιτήσεις
  των μελών μας
 • Συνεισφέρουμε

  στην εθνική
  οικονομία
Εγγραφείτε σήμερα

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ:

Είστε συνδεδεμένος ως

Αποσύνδεση
+MENU

ΕΑΣΕ

The first responsibility of a leader is to define reality. The last is to say thank you. In between, the leader is a servant.          

Max DePree

Never doubt that a small group of thoughtful, concerned citizens can change world. Indeed it is the only thing that ever has.          

Margaret Mead

To do great things is difficult; but to command great things is more difficult.          

Friedrich Nietzsche

Anyone can hold the helm when the sea is calm.          

Publilius Syrus

A good leader is a person who takes a little more than his share of the blame and a little less than his share of the credit.          

John Maxwell

Leadership is a potent combination of strategy and character. But if you must be without one, be without the strategy.          

Norman Schwarzkopf

Leaders must be close enough to relate to others, but far enough ahead to motivate them.          

John C. Maxwell

A good general not only sees the way to victory; he also knows when victory is impossible.          

Polybius

The challenge of leadership is to be strong, but not rude; be kind, but not weak; be bold, but not bully; be thoughtful, but not lazy; be humble, but not timid; be proud, but not arrogant; have humor, but without folly.          

Jim Rohn

Great leaders are almost always great simplifiers, who can cut through argument, debate, and doubt to offer a solution everybody can understand.          

General Colin Powell

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Βασίλης Ραμπάτ

Βασίλης Ραμπάτ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος, XEROX HELLAS

Ο Βασίλης Ραμπάτ γεννήθηκε το 1967 στη Βηρυτό του Λιβάνου και ζει μόνιμα στην Ελλάδα από το 1975. Σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών από το οποίο αποφοίτησε το 1990.

Ξεκίνησε την καριέρα του στη Xerox Hellas ως εκπρόσωπος Πωλήσεων και Marketing, διαγράφοντας μια επιτυχημένη πορεία σε διαφορετικές διευθυντικές θέσεις.

Το 1994 ανέλαβε τη Διεύθυνση Πωλήσεων Μεγάλων Πελατών, το 1997 διετέλεσε Διευθυντής Δικτύου Αντιπροσώπων και Συνεργατών, ενώ το 2000 κατέλαβε τη θέση του Εμπορικού Διευθυντή, έχοντας τη συνολική ευθύνη των τμημάτων Πωλήσεων και Marketing της εταιρείας.

Από τον Ιανουάριο του 2003 είναι Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της Xerox Hellas, η οποία υπό την ηγεσία του έχει να επιδείξει ένα εντυπωσιακό ιστορικό επιτυχιών.

Ο Βασίλης Ραμπάτ είναι μέλος σε σημαντικές Επιχειρηματικές Ενώσεις της χώρας. Το 2012 εκλέχθηκε στο Δ.Σ. της Εταιρίας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων ως Ταμίας, ενώ από το 2016 κατείχε τη θέση του Γενικού Γραμματέα της ΕΑΣΕ. Στις εκλογές της 7ης Μαρτίου 2018 και αφού συγκροτήθηκε το Δ.Σ. σε σώμα, είναι πλέον Πρόεδρος Δ.Σ. της ΕΑΣΕ.
Μαρίκα Λάμπρου

Μαρίκα Λάμπρου

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Διευθύνουσα Σύμβουλος ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε.

H Μαρίκα Λάμπρου είναι Διευθύνουσα Σύμβουλος στην εταιρία ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε., Χημικός Μηχανικός και κάτοχος MBA.

Διαθέτει 28ετή εμπειρία σε ανώτατες στελεχικές θέσεις σε πολυεθνικές και ελληνικές εταιρείες (Bosch-Siemens, HP, Microsoft, SingularLogic, Intersys ), κυρίως στον τομέα των τεχνολογιών Πληροφορικής.
Είναι μέλος του Δ.Σ. της ΕΑΣΕ & Συντονίστρια της Ομάδας Δράσης για την Ενίσχυση της Παρουσίας των Γυναικών, και της Επιτροπής Women in Business του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Έχει επίσης διατελέσει mentor στην Endeavor Greece, mentor του προγράμματος Mellon skills Accelerator, Coach στο Δίκτυο Παραγωγικότητας του ΣΕΒ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδος.

Γράφει άρθρα και δίνει διαλέξεις γύρω από θέματα επιχειρηματικού ενδιαφέροντος. Συμβουλεύει εθελοντικά γυναίκες και νέους.

Είναι αφοσιωμένη στις αρχές της ηγεσίας με ενσυναίσθηση και της υγιούς επιχειρηματικότητας.
Νάσος Μπίκας

Νάσος Μπίκας

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

OTIS Ελλάδος, Κύπρου & Δυτικών Βαλκανίων

Ο Νάσος Μπίκας από το 2011, διατελεί καθήκοντα Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της OTIS Ελλάδος & Κύπρου, ενώ το 2015 επίσης ανέλαβε υπό την εποπτεία του τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων. Ξεκίνησε την καριέρα του, ως Διευθυντής Ασφάλειας στις εταιρείες Otis και Carrier -μέλη του ομίλου United Technologies Corporation-, τον Φεβρουάριο του 2003, παρακολουθώντας τη σχετική εκπαίδευση της United Technologies Corporation (UTC) στο Παρίσι. Τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, ανέλαβε τη θέση του Διευθυντή Συντήρησης & Εγκατάστασης της Otis, μέχρι το Νοέμβριο του 2004, όταν και ανέλαβε τη θέση του Operations Director.

Ο Νάσος είναι Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ και κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος με θέμα τη «Βελτιστοποίηση της χύτευσης πλαστικών με μεθόδους προσομοίωσης». Το 2005 εκπαιδεύτηκε στην Πορτογαλία για τις Διαδικασίες Συντήρησης, το 2006 τελείωσε με επιτυχία το Πανεπιστήμιο της Otis με εξειδίκευση στις Πωλήσεις και το 2009 παρακολούθησε το πρόγραμμα «UTC Emerging Leaders» στο πανεπιστήμιο Darden στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ. Εργασίες του έχουν δημοσιευτεί σε παγκόσμια επιστημονικά συνέδρια και έχει συνεργαστεί με το ΕΜΠ σε Πανευρωπαϊκά Ερευνητικά Προγράμματα.

Είναι παντρεμένος με 2 παιδιά και στον ελεύθερο του χρόνο, του αρέσει να ασχολείται με το διάβασμα, το τένις και την ιστιοπλοΐα.

Γιάννης Κολοβός

Γιάννης Κολοβός

ΤΑΜΙΑΣ Δ.Σ.

Διευθύνων Σύμβουλος, EDENRED HELLAS

Ο Γιάννης γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα , είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά, 24 και 22 ετών.

Σπούδασε  Μηχανολόγος στην Αγγλία και Διοίκηση Επιχειρήσεων με major στο Marketing στο American  College of Greece από όπου αποφοίτησε το 1985.

Από το 1981 έως και το 1996, εργάστηκε σε διάφορες Εταιρείες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό στις Πωλήσεις και στην Ανάπτυξη Νέων Αγορών.

Το 1997  διατέλεσε Διευθυντής Πωλήσεων  στην  Accor Services και το 1998 ανέλαβε τη Γενική Διεύθυνση της Εταιρείας.

Το 2010 η Accor Services διαχωρίστηκε από την Accor και μετονομάστηκε σε Edenred όπου συνεχίζει  μέχρι σήμερα, ως Διευθύνων Σύμβουλος.    

Πέτρος Ζόραπας

Πέτρος Ζόραπας

ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.

CEO, Shell & MOH Aviation

Ο Πέτρος είναι CEO της Shell & MOH Aviation από το 2009 μιας πρωτοπόρας εμπορικής κοινοπραξίας μεταξύ των εταιρειών Shell Oil International και Motor Oil Hellas με δίκτυο πωλήσεων και παρουσία σε 24 αεροδρόμια για τις χώρες Ελλάδα, Κύπρος, Βουλγαρία. Διαχειρίζοντας πολυεπίπεδες και διαφορετικές προκλήσεις, εξασφάλισε για τους μετόχους συνεχή ανάπτυξη και κερδοφορία.

Μηχανολόγος Μηχανικός στο ΕΜΠ με MBA, ξεκίνησε την επαγγελματική διαδρομή του το 1998 στον ενεργειακό τομέα, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα εμπειριών και γνώσεων που αποκτήθηκαν σε διάφορες θέσεις ευθύνης με κυριότερους σταθμούς την Shell GAS ως Operations, Technical & HSSE Manager για την Ελλάδα και την Shell Global LPG ως Regional Operations & Technical Manager για Ευρώπη, Αφρική και Αμερική.

Από το 2010 συμμετέχει στα ΔΣ, και ως Πρόεδρος των Διοικητικών Συμβουλίων, των εταιρειών SAFCO και GISSCO, κοινοπραξίες όπου η Shell & MOH είναι μέτοχος και δραστηριοποιούνται στην αποθήκευση καυσίμου και ανεφοδιασμού αεροσκαφών. Επίσης είναι ενεργό μέλος της ΕΑΣΕ από το 2010 καθώς και των Ελληνο-Ολλανδικού Συνδέσμου (HeDA), ΣΕΒ.

Γεννημένος στο Ναύπλιο, έγγαμος με 2 παιδιά.
Μάριος Μίκαϊτς

Μάριος Μίκαϊτς

ΜΕΛΟΣ

Γενικός Διευθυντής, ΕΛΙΝ ΤΕΧΝΙΚΗ

Ο Μάριος Μίκαϊτς γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα. Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Μηχανολόγος Μηχανικός. Μετά από μια σύντομη πορεία στον τραπεζικό κλάδο, εργάζεται στον πετρελαϊκό όμιλο ΕΛΙΝΟΙΛ από το 1993.

Η ΕΛΙΝΟΙΛ είναι σήμερα, μια από τις 20 μεγαλύτερες σε κύκλο εργασιών εταιρείες, και η δέκατη με την μεγαλύτερη άνοδο στην χώρα μας (FORTUNE Φεβ. 2018).

Το 1995 ο κος Μίκαϊτς ανέλαβε την θέση του Τεχνικού Διευθυντή του ομίλου.
Στη συνέχεια 1998 του ανατέθηκε να δημιουργήσει και να διευθύνει τη Διεύθυνση Προμηθειών του ομίλου.

Το 2000 μετά από δική του εισήγηση ανέλαβε την επέκταση του ομίλου στην αγορά των κατασκευών, με τη δημιουργία και λειτουργία της θυγατρικής ΕΛΙΝ ΤΕΧΝΙΚΗ, της οποίας και έχει τη συνολική ευθύνη.
Σήμερα, είναι Γενικός Διευθυντής στην ΕΛΙΝ ΤΕΧΝΙΚΗ, ενώ παράλληλα ασκεί τα καθήκοντα του Τεχνικού Διευθυντή και Διευθυντή Προμηθειών του Ομίλου ΕΛΙΝΟΙΛ.

Είναι πάνω από είκοσι χρόνια τακτικό μέλος του Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας
Πετρελαιοειδών Ελλάδας και διετέλεσε Εκτελεστικός Συντονιστής σε διάφορες
επιτροπές του ΣΕΕΠΕ. Είναι μέλος ΤΕΕ από το 1992, μέλος στο Μητρώο Εμπειρίας Κατασκευαστών (MEK) και μέλος της ΕΑΣΕ από το 2005.


Άκης Σταϊκόπουλος

Άκης Σταϊκόπουλος

ΜΕΛΟΣ

Διευθύνων Σύμβουλος, IFCO SYSTEMS

Ο Άκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα και είναι πτυχιούχος Μηχανολόγος Μηχανικός με MBA πάνω στο ‘’Retail Innovation’’ από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει διατελέσει στέλεχος πολυεθνικών εταιριών τα τελευταία 20 χρόνια με ευρύ φάσμα αντικειμένων όπως βιομηχανικός κλάδος (Aluminco), κινητής τηλεφωνίας (Telestet, Wind Telecoms- Logistics Director) και οργανωμένο λιανεμπόριο (Carrefour Group- Supply Chain Executive Director σε Ελλάδα και Κύπρο.

Από το 2011 κατέχει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρίας IFCO SYSTEMS που εξειδικεύεται στον τομέα του Food Distribution Packaging και Distribution Logistics και
έχει υπό την ευθύνη του την Ελλάδα , τα Σκόπια και την Κύπρο.

Είναι ενεργό μέλος της ΕΑΣΕ τα τελευταία 6 χρόνια με συμμετοχές στην οργανωτική & συμβουλευτική επιτροπή των ετήσιων συνεδρίων της ΕΑΣΕ καθώς και ενεργό μέλος διαφόρων ομάδων εργασίας π.χ. Σχολική Καινοτομία.
Γιάννης Αναστασόπουλος

Γιάννης Αναστασόπουλος

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Σύμβουλος Διοίκησης της ΕΑΣΕ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946, σπούδασε Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Cambridge.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στην εταιρία «Ελληνικές Βιομηχανίες Α.Ε.» και συνέχισε στον τραπεζικό τομέα αναλαμβάνοντας υπεύθυνες θέσεις στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και στη  Bank of  America.
 
Το 1974 άρχισε μια μακροχρόνια συνεργασία με τη National Westminster Bank στη Μ. Βρετανία και  συμμετείχε στην ίδρυση και εγκατάστασή της στην Ελλάδα, αναλαμβάνοντας παράλληλα Διευθυντικές θέσεις.

Από το 1991 διετέλεσε Εκτελεστικός Πρόεδρος της NATWEST GROUP Ελλάδος με γενικότερη ευθύνη τις χώρες των Βαλκανίων και την Κύπρο.

Μετά την αποχώρηση της NATWEST από την Ελλάδα, ασχολήθηκε με επιτυχία στην ίδρυση και διοίκηση επιχειρήσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Από το 2004 έως το 2007 διετέλεσε Εκτελεστικός Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Επενδύσεων ΕΛΚΕ.

Έχει διατελέσει μέλος του Κεντρικού Ειδικού Συμβουλίου Επιλογής Προϊσταμένων στο Δημόσιο, του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Μέλος της ΕΑΣΕ από το 1991 και από το 2008 είναι Σύμβουλος Διοίκησης του Οργανισμού.

Είναι Πρόεδρος του Επιστημονικού μη Κερδοσκοπικού Φορέα  "ΑΞΙΟΤΗΣ".

Έχει συμμετάσχει στη σύνταξη επιστημονικών μελετών για θέματα Management, άρθρα και αναλύσεις του έχουν δημοσιευθεί στον Ελληνικό Τύπο.

Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.