Δεν έχετε εγγραφεί ακόμα?

Δείτε σύντομα γιατί θα έπρεπε να γίνετε μέλος και εγγραφείτε σήμερα!

 • Βελτιώνουμε

  τα στελέχη που
  είναι μέλη μας
 • Εξυπηρετούμε

  τις ιδιαίτερες απαιτήσεις
  των μελών μας
 • Συνεισφέρουμε

  στην εθνική
  οικονομία
Εγγραφείτε σήμερα

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ:

Είστε συνδεδεμένος ως

Αποσύνδεση
+MENU

ΕΑΣΕ

Ρήμα παράκαιρον τον όλον ανατρέπει βίον           

Μένανδρος (Γνωμ. Μον.)

Become the kind of leader that people would follow voluntarily; even if you had no title or position.          

Brian Tracy

So much of what we call management consists in making it difficult for people to work.          

Peter Drucker

Leadership cannot just go along to get along. Leadership must meet the moral challenge of the day.          

Jesse Jackson

Leaders aren’t born, they are made. And they are made just like anything else, through hard work. And that’s the price we’ll have to pay to achieve that goal, or any goal.          

Vince Lombardi

Education is the mother of leadership.          

Wendell Willkie

If you would not be forgotten, as soon as you are dead and rotten, either write things worth reading, or do things worth the writing.          

Benjamin Franklin

He who has learned how to obey will know how to command.          

Solon

The greatest leaders mobilize others by coalescing people around a shared vision.          

Ken Blanchard

Lead me, follow me, or get out of my way.          

General George Patton

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Βασίλης Ραμπάτ

Βασίλης Ραμπάτ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος, XEROX HELLAS

Ο Βασίλης Ραμπάτ γεννήθηκε το 1967 στη Βηρυτό του Λιβάνου και ζει μόνιμα στην Ελλάδα από το 1975. Σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών από το οποίο αποφοίτησε το 1990.

Ξεκίνησε την καριέρα του στη Xerox Hellas ως εκπρόσωπος Πωλήσεων και Marketing, διαγράφοντας μια επιτυχημένη πορεία σε διαφορετικές διευθυντικές θέσεις.

Το 1994 ανέλαβε τη Διεύθυνση Πωλήσεων Μεγάλων Πελατών, το 1997 διετέλεσε Διευθυντής Δικτύου Αντιπροσώπων και Συνεργατών, ενώ το 2000 κατέλαβε τη θέση του Εμπορικού Διευθυντή, έχοντας τη συνολική ευθύνη των τμημάτων Πωλήσεων και Marketing της εταιρείας.

Από τον Ιανουάριο του 2003 είναι Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της Xerox Hellas, η οποία υπό την ηγεσία του έχει να επιδείξει ένα εντυπωσιακό ιστορικό επιτυχιών.

Ο Βασίλης Ραμπάτ είναι μέλος σε σημαντικές Επιχειρηματικές Ενώσεις της χώρας. Το 2012 εκλέχθηκε στο Δ.Σ. της Εταιρίας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων ως Ταμίας, ενώ από το 2016 κατείχε τη θέση του Γενικού Γραμματέα της ΕΑΣΕ. Στις εκλογές της 7ης Μαρτίου 2018 και αφού συγκροτήθηκε το Δ.Σ. σε σώμα, είναι πλέον Πρόεδρος Δ.Σ. της ΕΑΣΕ.
Μαρίκα Λάμπρου

Μαρίκα Λάμπρου

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

H Μαρίκα Λάμπρου έχει διατελέσει Διευθύνουσα Σύμβουλος στην εταιρία ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε., είναι Χημικός Μηχανικός και κάτοχος MBA.

Διαθέτει 28ετή εμπειρία σε ανώτατες στελεχικές θέσεις σε πολυεθνικές και ελληνικές εταιρείες (Bosch-Siemens, HP, Microsoft, SingularLogic, Intersys ), κυρίως στον τομέα των τεχνολογιών Πληροφορικής.
Είναι μέλος του Δ.Σ. της ΕΑΣΕ & Συντονίστρια της Ομάδας Δράσης για την Ενίσχυση της Παρουσίας των Γυναικών, και της Επιτροπής Women in Business του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Έχει επίσης διατελέσει mentor στην Endeavor Greece, mentor του προγράμματος Mellon skills Accelerator, Coach στο Δίκτυο Παραγωγικότητας του ΣΕΒ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδος.

Γράφει άρθρα και δίνει διαλέξεις γύρω από θέματα επιχειρηματικού ενδιαφέροντος. Συμβουλεύει εθελοντικά γυναίκες και νέους.

Είναι αφοσιωμένη στις αρχές της ηγεσίας με ενσυναίσθηση και της υγιούς επιχειρηματικότητας.
Μάριος Μίκαϊτς

Μάριος Μίκαϊτς

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γενικός Διευθυντής, ΕΛΙΝ ΤΕΧΝΙΚΗ

Ο Μάριος Μίκαϊτς γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα. Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Μηχανολόγος Μηχανικός. Μετά από μια σύντομη πορεία στον τραπεζικό κλάδο, εργάζεται στον πετρελαϊκό όμιλο ΕΛΙΝΟΙΛ από το 1993.

Η ΕΛΙΝΟΙΛ είναι σήμερα, μια από τις 20 μεγαλύτερες σε κύκλο εργασιών εταιρείες, και η δέκατη με την μεγαλύτερη άνοδο στην χώρα μας (FORTUNE Φεβ. 2018).

Το 1995 ο κος Μίκαϊτς ανέλαβε την θέση του Τεχνικού Διευθυντή του ομίλου.
Στη συνέχεια 1998 του ανατέθηκε να δημιουργήσει και να διευθύνει τη Διεύθυνση Προμηθειών του ομίλου.

Το 2000 μετά από δική του εισήγηση ανέλαβε την επέκταση του ομίλου στην αγορά των κατασκευών, με τη δημιουργία και λειτουργία της θυγατρικής ΕΛΙΝ ΤΕΧΝΙΚΗ, της οποίας και έχει τη συνολική ευθύνη.
Σήμερα, είναι Γενικός Διευθυντής στην ΕΛΙΝ ΤΕΧΝΙΚΗ, ενώ παράλληλα ασκεί τα καθήκοντα του Τεχνικού Διευθυντή και Διευθυντή Προμηθειών του Ομίλου ΕΛΙΝΟΙΛ.

Είναι πάνω από είκοσι χρόνια τακτικό μέλος του Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας
Πετρελαιοειδών Ελλάδας και διετέλεσε Εκτελεστικός Συντονιστής σε διάφορες
επιτροπές του ΣΕΕΠΕ. Είναι μέλος ΤΕΕ από το 1992, μέλος στο Μητρώο Εμπειρίας Κατασκευαστών (MEK) και μέλος της ΕΑΣΕ από το 2005.


Γιάννης Κολοβός

Γιάννης Κολοβός

ΤΑΜΙΑΣ Δ.Σ.

Διευθύνων Σύμβουλος, EDENRED HELLAS

Ο Γιάννης γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα , είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά, 24 και 22 ετών.

Σπούδασε  Μηχανολόγος στην Αγγλία και Διοίκηση Επιχειρήσεων με major στο Marketing στο American  College of Greece από όπου αποφοίτησε το 1985.

Από το 1981 έως και το 1996, εργάστηκε σε διάφορες Εταιρείες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό στις Πωλήσεις και στην Ανάπτυξη Νέων Αγορών.

Το 1997  διατέλεσε Διευθυντής Πωλήσεων  στην  Accor Services και το 1998 ανέλαβε τη Γενική Διεύθυνση της Εταιρείας.

Το 2010 η Accor Services διαχωρίστηκε από την Accor και μετονομάστηκε σε Edenred όπου συνεχίζει  μέχρι σήμερα, ως Διευθύνων Σύμβουλος.    

Πέτρος Ζόραπας

Πέτρος Ζόραπας

ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.

CEO, ΜΑΚΡΑΙΩΝ ΑΕ

Ο Πέτρος είναι CEO της Μακραίων AE θυγατρικής της Avin Oil και Commercial Director της Avin Oil από τον Μάιο του 2018, εταιρείας οι οποίες ανήκουν στο όμιλο εταιρειών της Motor Oil. Η Μακραίων είναι η εταιρία που ιδρύει και λειτουργεί τα ιδιολειτουργούμενα πρατήρια καύσιμων της Avin Oil τα οποία αριθμούν 120 και αυξάνονται συνεχώς. Παράλληλα διατηρεί το θέση του στο ΔΣ ως Δ/νων Συμβουλος της θυγατρικής της Shell & MOH Aviation στην Βουλγαρία.

Μηχανολόγος Μηχανικός στο ΕΜΠ με MBA, ξεκίνησε την επαγγελματική διαδρομή του το 1998 στον ενεργειακό τομέα, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα εμπειριών και γνώσεων που αποκτήθηκαν σε διάφορες θέσεις ευθύνης με κυριότερους σταθμούς, Shell GAS ως Operations, Technical & HSSE Manager για την Ελλάδα, την Shell Global LPG ως Regional Operations & Technical Manager για Ευρώπη, Αφρική και Αμερική και την Shell & MOH Aviation ως CEO για τις χώρες Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία

Από το 2010 συμμετείχε στα ΔΣ, και ως Πρόεδρος των Διοικητικών Συμβουλίων, των εταιρειών SAFCO και GISSCO, κοινοπραξίες όπου η Shell & MOH είναι μέτοχος και δραστηριοποιούνται στην αποθήκευση καυσίμου και ανεφοδιασμού αεροσκαφών. Επίσης είναι ενεργό μέλος της ΕΑΣΕ από το 2010, μέλος του ΔΣ από το 2018 καθώς και των Ελληνο-Ολλανδικού Συνδέσμου (HeDA), ΣΕΒ.

Γεννημένος στο Ναύπλιο, έγγαμος με 2 παιδιά.
Γιώργος Κατινιώτης

Γιώργος Κατινιώτης

ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.

Διευθύνων Σύμβουλος SPEEDEX A.E ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

O Γιώργος είναι απόφοιτος της σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του EMΠ, και έχει μεταπτυχιακές σπουδές σε Engineering Business Management από το Warwick University.

Από τον Ιανουάριο του 2019 είναι Διευθύνων Σύμβουλος της SPEEDEX A.E ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ. Την περίοδο 2007-2018 εργάστηκε στην PwC HR Services ΑΕ (πρώην Eurobank Business Services Α.Ε.), κατέχοντας την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου από τον Ιανουάριο του 2014. Παράλληλα στην PwC είχε τον ρόλο του Consumer and Industrial Products and Services Leader και επόπτευε την PwC Academy.

Στο παρελθόν ήταν μέλος ΔΣ και κατείχε ανώτατες και ανώτερες θέσεις σε μεγάλες πολυεθνικές και Ελληνικές εταιρείες, όπως Όμιλος Εμπορικής Τράπεζας, Mercedes-Benz Hellas, όμιλος Inchcape, Αsea Brown Boveri, COCA COLA ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΣΕΩΣ, Όμιλος Βιοχάλκο.
Έχει επίσης διατελέσει Visiting Fellow του Nottingham Business School.

Μιλά Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά, και έχει σπουδάσει επί 10 χρόνια πιάνο και θεωρία της μουσικής. Έχοντας κερδίσει το 1992 στο πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα σκακιού δι’ αλληλογραφίας, έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε διεθνή τουρνουά. Έχει επίσης τρέξει μαραθώνιους και αγώνες τριάθλου σε σε διάφορες χώρες

Είναι παντρεμένος έχοντας αποκτήσει 4 κόρες.
Άκης Σταϊκόπουλος

Άκης Σταϊκόπουλος

ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.

Διευθύνων Σύμβουλος, IFCO SYSTEMS

Ο Άκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα και είναι πτυχιούχος Μηχανολόγος Μηχανικός με MBA πάνω στο ‘’Retail Innovation’’ από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει διατελέσει στέλεχος πολυεθνικών εταιριών τα τελευταία 20 χρόνια με ευρύ φάσμα αντικειμένων όπως βιομηχανικός κλάδος (Aluminco), κινητής τηλεφωνίας (Telestet, Wind Telecoms- Logistics Director) και οργανωμένο λιανεμπόριο (Carrefour Group- Supply Chain Executive Director σε Ελλάδα και Κύπρο.

Από το 2011 κατέχει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρίας IFCO SYSTEMS που εξειδικεύεται στον τομέα του Food Distribution Packaging και Distribution Logistics και
έχει υπό την ευθύνη του την Ελλάδα , τα Σκόπια και την Κύπρο.

Είναι ενεργό μέλος της ΕΑΣΕ τα τελευταία 6 χρόνια με συμμετοχές στην οργανωτική & συμβουλευτική επιτροπή των ετήσιων συνεδρίων της ΕΑΣΕ καθώς και ενεργό μέλος διαφόρων ομάδων εργασίας π.χ. Σχολική Καινοτομία.
Γιάννης Αναστασόπουλος

Γιάννης Αναστασόπουλος

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Σύμβουλος Διοίκησης της ΕΑΣΕ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946, σπούδασε Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Cambridge.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στην εταιρία «Ελληνικές Βιομηχανίες Α.Ε.» και συνέχισε στον τραπεζικό τομέα αναλαμβάνοντας υπεύθυνες θέσεις στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και στη  Bank of  America.
 
Το 1974 άρχισε μια μακροχρόνια συνεργασία με τη National Westminster Bank στη Μ. Βρετανία και  συμμετείχε στην ίδρυση και εγκατάστασή της στην Ελλάδα, αναλαμβάνοντας παράλληλα Διευθυντικές θέσεις.

Από το 1991 διετέλεσε Εκτελεστικός Πρόεδρος της NATWEST GROUP Ελλάδος με γενικότερη ευθύνη τις χώρες των Βαλκανίων και την Κύπρο.

Μετά την αποχώρηση της NATWEST από την Ελλάδα, ασχολήθηκε με επιτυχία στην ίδρυση και διοίκηση επιχειρήσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Από το 2004 έως το 2007 διετέλεσε Εκτελεστικός Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Επενδύσεων ΕΛΚΕ.

Έχει διατελέσει μέλος του Κεντρικού Ειδικού Συμβουλίου Επιλογής Προϊσταμένων στο Δημόσιο, του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Μέλος της ΕΑΣΕ από το 1991 και από το 2008 είναι Σύμβουλος Διοίκησης του Οργανισμού.

Είναι μέλος του Ελληνικού Συμβουλίου Εταιρικής Διακυβέρνησης και Επίτιμος Πρόεδρος του Επιστημονικού μη Κερδοσκοπικού Φορέα  "ΑΞΙΟΤΗΣ".

Έχει συμμετάσχει στη σύνταξη επιστημονικών μελετών για θέματα Management, άρθρα και αναλύσεις του έχουν δημοσιευθεί στον Ελληνικό Τύπο.

Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.