Δεν έχετε εγγραφεί ακόμα?

Δείτε σύντομα γιατί θα έπρεπε να γίνετε μέλος και εγγραφείτε σήμερα!

 • Βελτιώνουμε

  τα στελέχη που
  είναι μέλη μας
 • Εξυπηρετούμε

  τις ιδιαίτερες απαιτήσεις
  των μελών μας
 • Συνεισφέρουμε

  στην εθνική
  οικονομία
Εγγραφείτε σήμερα

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ:

Είστε συνδεδεμένος ως

Αποσύνδεση
+MENU

ΝΕΑ

Great leaders are not defined by the absence of weakness, but rather by the presence of clear strengths.          

John Zenger

The challenge of leadership is to be strong, but not rude; be kind, but not weak; be bold, but not bully; be thoughtful, but not lazy; be humble, but not timid; be proud, but not arrogant; have humor, but without folly.          

Jim Rohn

Τας δε των σοφών ανδρών γνώμας αρετή πλουτίζειν τους κεκτημένους           

Σωκράτης

Effective leadership is not about making speeches or being liked; leadership is defined by results not attributes.          

Peter Drucker

What you do has far greater impact than what you say.          

Stephen Covey

Leaders think and talk about the solutions. Followers think and talk about the problems.          

Brian Tracy

I must follow the people. Am I not their leader?          

Benjamin Disraeli

The final test of a leader is that he leaves behind him in other men, the conviction and the will to carry on.          

Walter Lippman

One of the tests of leadership is the ability to recognize a problem before it becomes an emergency.          

Arnold Glasow

The growth and development of people is the highest calling of leadership.          

Harvey Firestone

Δελτία Τύπου

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Ομιλία Υπουργού Οικονομικών στη ΓΣ της ΕΑΣΕ

Το μεγάλο στοίχημα της Ελλάδας είναι οι επενδύσεις και οι εξαγωγές

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του στο πλαίσιο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Εταιρίας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ) αναφέρθηκε εκτενώς στη σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας μετά τους κλυδωνισμούς της πανδημίας, καθώς επίσης και στα μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας.

Ξεκινώντας την ομιλία του υπογράμμισε τον ρόλο που διαδραματίζει η ΕΑΣΕ στα οικονομικά δρώμενα της χώρας, ενώ στη συνέχεια παρουσίασε αναλυτικά τα στοχευμένα μέτρα και εργαλεία  που σχεδίασε, σχεδιάζει και υλοποιεί η κυβέρνηση για να στηρίξει την οικονομία σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, για την οποία «κανένας δεν ήταν προετοιμασμένος» όπως είπε χαρακτηριστικά.
«Η κυβέρνηση έχει στηρίξει την επιχειρηματικότητα ώστε να είναι οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης μικρότερες και αναστρέψιμες» ανέφερε ο κύριος Σταϊκούρας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Υπουργός Οικονομικών και στα εξαγγελθέντα μέτρα τόνωσης της ρευστότητας και διασφάλισης της κοινωνικής συνοχής, τονίζοντας ότι ναι μεν η χώρα έχει αφήσει τα δύσκολα πίσω της, ωστόσο η επιστροφή στην κανονικότητα αναμένεται να είναι σταδιακή.

Στη συνέχεια κάνοντας την αποτίμηση του κυβερνητικού έργου, ο κύριος Σταϊκούρας επεσήμανε ότι η κυβέρνηση έχει πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τους επενδυτές, αναφέροντας ως παραδείγματα τις επενδύσεις των Microsoft, Pfizer και Volkswagen που έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα το τελευταίο διάστημα. Βασικοί πυλώνες του στρατηγικού σχεδίου της κυβέρνησης για την ανάπτυξη παραμένουν η πράσινη οικονομία, η ενέργεια και η  ψηφιοποίηση.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε και στις διαρθρωτικές αλλαγές τις οποίες έχει υλοποιήσει η κυβέρνηση και αφορούν στις μεταβολές στην ασκούμενη δημοσιονομική πολιτική με μείωση φορολογικών συντελεστών και θέσπιση φορολογικών κινήτρων, καθώς επίσης και τα κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων και ανθρώπινου κεφαλαίου. Οι παρεμβάσεις αυτές αποτελούσαν διαχρονικά αιτήματα του επιχειρηματικού κόσμου και της ΕΑΣΕ.

Για πρώτη φορά, όπως τόνισε ο Υπουργός, η κυβέρνηση διαμόρφωσε ένα νέο πλαίσιο για την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό της εταιρικής διακυβέρνησης, που υπενθυμίζεται ότι ήταν από τις πάγιες θέσεις της ΕΑΣΕ η οποία συμμετέχει με εκπρόσωπό της και στο Εθνικό Συμβούλιο για την Εταιρική Διακυβέρνηση.

Τέλος, ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι προσβλέπει στην υποστήριξη από τον επιχειρηματικό κόσμο, λαμβάνοντας τη διαβεβαίωση του Προέδρου της ΕΑΣΕ και Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου της Xerox Hellas κ. Βασίλη Ραμπάτ, ο οποίος δήλωσε: «Η ΕΑΣΕ έχει έναν ενθουσιασμό να πάει τη χώρα μπροστά μαζί με την κυβέρνηση και να έλθει η πολυπόθητη ανάπτυξη για την οποία έχουμε όλα τα εφόδια, αλλά θα χρειαστεί και υπομονή».

Λόγω των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, η Γενική Συνέλευση της ΕΑΣΕ φέτος πραγματοποιήθηκε υβριδικά.