Δεν έχετε εγγραφεί ακόμα?

Δείτε σύντομα γιατί θα έπρεπε να γίνετε μέλος και εγγραφείτε σήμερα!

 • Βελτιώνουμε

  τα στελέχη που
  είναι μέλη μας
 • Εξυπηρετούμε

  τις ιδιαίτερες απαιτήσεις
  των μελών μας
 • Συνεισφέρουμε

  στην εθνική
  οικονομία
Εγγραφείτε σήμερα

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ:

Είστε συνδεδεμένος ως

Αποσύνδεση
+MENU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

You manage things; you lead people.          

Rear Admiral Grace Murray Hopper

He who has never learned to obey cannot be a good commander.          

Aristotle

All of the great leaders have had one characteristic in common: it was the willingness to confront unequivocally the major anxiety of their people in their time. This, and not much else, is the essence of leadership.          

John Kenneth Galbraith

A leader takes people where they want to go. A great leader takes people where they don’t necessarily want to go, but ought to be.          

Rosalynn Carter

Ήκιστα πόλεμος επί ρητοίς χωρεί          

 Θουκυδίδης (Α’122)

The final test of a leader is that he leaves behind him in other men, the conviction and the will to carry on.          

Walter Lippman

If you would not be forgotten, as soon as you are dead and rotten, either write things worth reading, or do things worth the writing.          

Benjamin Franklin

Management is about arranging and telling. Leadership is about nurturing and enhancing.          

Tom Peters

The very essence of leadership is that you have to have a vision. It’s got to be a vision you articulate clearly and forcefully on every occasion. You can’t blow an uncertain trumpet.          

Reverend Theodore Hesburgh

A good leader is a person who takes a little more than his share of the blame and a little less than his share of the credit.          

John Maxwell

CALENDAR TIMELINE

για το έτος
Όλα
Επιλέξτε τύπο εκδήλωσης
 • ΙΑΝ
 • ΦΕΒ

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

 

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΑΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Περισσότερα από 300 διευθυντικά στελέχη του Δημοσίου (κυρίως) καθώς και ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων παρακολούθησαν την ειδική Ημερίδα που διοργάνωσε την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018 στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη η Εταιρία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ) με θέμα: «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ. Βέλτιστες πρακτικές – Ο ρόλος του Μάνατζερ».

Στόχος της Ημερίδας ήταν να συμβάλλει με απόψεις, ιδέες και ουσιαστικό, γόνιμο διάλογο στις προσπάθειες αναβάθμισης της λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου ο οποίος σε μήνυμά του που μετέφερε κατά την έναρξη των εργασιών της Ημερίδας ο Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας Πρέσβης κ. Γεώργιος Γεννηματάς επεσήμανε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Η επιδίωξη μιας προσέγγισης, μέσω διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών,μεταξύ ανώτατων στελεχών του Ιδιωτικού Τομέα και ανώτατων στελεχών του Δημόσιου Τομέα και ειδικότερα της Δημόσιας Διοίκησης, που συνθέτει την θεματική της σημερινής ημερίδας, είναι μια εξαιρετικά αξιοπρόσεκτη πρωτοβουλία της οργανώτριας Εταιρείας. Και τούτο όχι μόνο διότι μέσω της επαφής της Δημόσιας Διοίκησης με τον Ιδιωτικό Τομέα αποδυναμώνεται η εσωστρέφεια ή και η απομόνωση, στην οποία πολλές φορές οδηγούνται τα στελέχη του Δημοσίου, αλλά, κυρίως, διότι με την συνεργασία των δύο τομέων αναδεικνύονται τα προβλήματα διοίκησης (management) στις μεταξύ τους σχέσεις και δρομολογείται η εξομάλυνσή τους, μέσα μάλιστα σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης.

Η ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών, ιδίως με την μορφή βέλτιστων πρακτικών, ωφελεί και τις δύο πλευρές, πρωτίστως δε την Δημόσια Διοίκηση, όπου για ποικίλους λόγους η υιοθέτηση καινοτομιών και προοδευτικών δράσεων επέρχεται με βραδύτητα, σε σχέση με την αμεσότητα δράσεων που παρουσιάζει ο Ιδιωτικός Τομέας. Και εδώ ο ρόλος των επιτελικών στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης, όπως και ο ρόλος των managers του Ιδιωτικού Τομέα, είναι αποφασιστικός.»

Καταλήγοντας στο μήνυμά του ο ΠτΔ υπογράμμιζε: «Οι ομιλητές -managers εξάλλου του Ιδιωτικού Τομέα είμαι βέβαιος ότι θα παρουσιάσουν απόψεις, ιδέες και πρακτικές, οι οποίες θα οδηγήσουν σε μια δημιουργική πρόκληση αλλά και σύζευξη με ιδέες και πρακτικές του Δημόσιου Τομέα, μεσ’ από ένα παραγωγικό διάλογο στο πλαίσιο αυτής της ημερίδας και, γιατί όχι, και επόμενων όμοιων εκδηλώσεων.  Με αυτές τις σκέψεις σας εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες σας και αναμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αποτελέσματά τους.»

Τα  θέματα που συζητήθηκαν στην Ημερίδα αφορούσαν, μεταξύ άλλων, στη σημασία της υιοθέτησης σύγχρονων πρακτικών του επαγγελματικού μάνατζμεντ στον Δημόσιο Τομέα, σε προτάσεις για θεσμικές αλλαγές που θα βελτιώσουν τη Δημόσια Διοίκηση, σε ιδέες / αλλαγές που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα και στη δημιουργία πλαισίου Κοινών Αρχών και Αξιών.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ βουλευτής κ. Κωστής Χατζηδάκης, ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος κ. Α. Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος κ. Ν. Τσούνης, ο Διευθυντής ΓΕΑ Ταξίαρχος κ. Π. Χατζήρης, ο Ειδικός Γραμματέας της ΠτΔ κ. Β. Ανδρονόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Κ. Χρήστου, ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΟΕ κ. Στ. Θωμαδάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Κοινωνίας της Πληροφορίας κ. Ι. Δερμιτζάκης, ο Πρόεδρος ΔΣ ΕΥΔΑΠ κ. Κ. Παπαδόπουλος, η Γενική Γραμματέας υπ. Τουρισμού κα Ευρυδίκη Κουρνέτα, ο Πρόεδρος ΕΦΕΤ κ. Ι. Τσιάλτας, ο Πρόεδρος ΑΣΕΠ κ. Ι. Καραβοκύρης κ.α.

Ομιλητές ήταν οι κ.κ. Νίκος Μιχαλόπουλος, Γενικός Διευθυντής, Γενική Διεύθυνση Δημοσίων Οργανώσεων, Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Θεόδωρος Οικονόμου Γενικός Διευθυντής Εσωτερικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Υπουργείο Εσωτερικών, Αντώνης Μακρυδημήτρης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Παναγιώτης Καρκατσούλης, Πρόεδρος, Ινστιτούτο Έρευνας Ρυθμιστικών Πολιτικών.

Στη 2η ενότητα της εκδήλωσης ο κ. Αναστάσιος Σταλίκας,  Καθηγητής Ψυχολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών & Κοινωνικών Επιστημών μίλησε για θέματα εργασιακής απόδοσης, καινοτομίας και δημιουργικότητας με τη ματιά της θετικής ψυχολογίας. Επίσης παρουσίασε συνοπτικά τα ευρήματα έρευνας που διενήργησε η ΕΑΣΕ στα στελέχη του Δημοσίου Τομέα.

Τέλος τρεις CEOs οι κ.κ. Νικήτας Κωνσταντέλλος, Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος Ομίλου ICAP, Πρόεδρος ΕΑΣΕ, Απόστολος Πεταλάς, Δ/νων Σύμβουλος, FOURLIS ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ και Χρήστος Χαρπαντίδης, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος, ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΣ μοιράστηκαν εμπειρίες και παρουσίασαν ιδέες και πρακτικές μάνατζμεντ που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν άμεσα και στον Δημόσιο Τομέα.

Τον συντονισμό της Ημερίδας είχε ο Σύμβουλος Διοίκησης της ΕΑΣΕ κ. Γιάννης Αναστασόπουλος 

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ