Δεν έχετε εγγραφεί ακόμα?

Δείτε σύντομα γιατί θα έπρεπε να γίνετε μέλος και εγγραφείτε σήμερα!

 • Βελτιώνουμε

  τα στελέχη που
  είναι μέλη μας
 • Εξυπηρετούμε

  τις ιδιαίτερες απαιτήσεις
  των μελών μας
 • Συνεισφέρουμε

  στην εθνική
  οικονομία
Εγγραφείτε σήμερα

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ:

Είστε συνδεδεμένος ως

Αποσύνδεση
+MENU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Leaders aren’t born, they are made. And they are made just like anything else, through hard work. And that’s the price we’ll have to pay to achieve that goal, or any goal.          

Vince Lombardi

Leaders must be close enough to relate to others, but far enough ahead to motivate them.          

John C. Maxwell

I cannot give you the formula for success, but I can give you the formula for failure, which is: Try to please everybody.          

Herbert Swope

A leader is best when people barely know he exists, when his work is done, his aim fulfilled, they will say: we did it ourselves.          

Lao Tzu

You don’t lead by pointing and telling people some place to go. You lead by going to that place and making a case.          

Ken Kesey

A cowardly leader is the most dangerous of men.          

Stephen King

A good plan violently executed now is better than a perfect plan executed next week.          

George Patton

The most dangerous leadership myth is that leaders are born-that there is a genetic factor to leadership. That’s nonsense; in fact, the opposite is true. Leaders are made rather than born.          

Warren Bennis

To have long term success as a coach or in any position of leadership, you have to be obsessed in some way.          

Pat Riley

Do what you feel in your heart to be right–for you’ll be criticized anyway.          

Eleanor Roosevelt

CALENDAR TIMELINE

για το έτος
Όλα
Επιλέξτε τύπο εκδήλωσης
 • ΙΑΝ

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

 

3η ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΓΕΦΥΡΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
για μία Σύγχρονη Διακυβέρνηση της Χώρας

Για την εφαρμογή της καινοτομίας, σε μία εποχή ρευστότητας, η συνεργασία και η ομαδικότητα είναι καίρια συστατικά προόδου, τόσο σε εθνικό, όσο και σε ατομικό επίπεδο. Αυτό ήταν το μήνυμα της 3ης Ημερίδας Διαλόγου Στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης και του Ιδιωτικού Τομέα την οποία διοργάνωσε με μεγάλη ανταπόκριση, η ΕΑΣΕ, την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020 στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη. Με θέμα  «Γέφυρες Συνεργασίας για μία  Σύγχρονη Διακυβέρνηση της χώρας», η Ημερίδα για τρίτη συνεχή χρονιά τέλεσε υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, ο οποίος τιμήθηκε από την ΕΑΣΕ για την προσφορά του στο θεσμό.


 

Προλογίζοντας την εκδήλωση, ο Σύμβουλος Διοίκησης της ΕΑΣΕ κ. Γιάννης Αναστασόπουλος, έκανε μία σύντομη αποτίμηση της πρωτοβουλίας της ΕΑΣΕ, η οποία ξεκίνησε σαν μία φιλόδοξη προσπάθεια σε δύσκολες στιγμές για τη χώρα και μετασχηματίστηκε σε θεσμό που μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην ανάκαμψή της, έχοντας τη στήριξη της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

 

Η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, στην ομιλία του, εξήρε την πρωτοβουλία της ΕΑΣΕ αναφέροντας: «Είναι προφανές ότι ο διάλογος και η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών μεταξύ ανώτατων στελεχών του Δημόσιου Τομέα -και κυρίως της Δημόσιας Διοίκησης- και του Ιδιωτικού Τομέα καθιστά ευχερέστερο τον σχεδιασμό και την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων στον Δημόσιο Τομέα. Τούτο οφείλεται ιδίως στην πολύτιμη εμπειρία, που έχουν προηγουμένως αποκτήσει επιτυχημένα στελέχη του Ιδιωτικού Τομέα και η οποία μπορεί να εξοπλίσει τα στελέχη του Δημόσιου Τομέα με τ’ αντίστοιχα σημαντικά διοικητικά εφόδια».


 

Ο Πρόεδρος της ΕΑΣΕ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Xerox Hellas, κ. Βασίλης Ραμπάτ και ο Σύμβουλος Διοίκησης της ΕΑΣΕ, κ. Γιάννης Αναστασόπουλος προσέφεραν, εκ μέρους της ΕΑΣΕ, έργο φιλοτεχνημένο από τον γλύπτη Γιάννη Μόραλη με θέμα «Συνάντηση», αποδίδοντας σημειολογικά τη «συνάντηση» Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα σε αυτήν την Ημερίδα.

 

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας, παρουσιάστηκε έρευνα που διενήργησε η ΕΑΣΕ σε συνεργασία με την ICAP σε περισσότερα από 500 ανώτερα στελέχη του δημόσιου τομέα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών είναι θετικά προσκείμενα σε αλλαγές και νέες ιδέες. Μάλιστα, το 84% παρακολουθεί εκπαιδευτικά προγράμματα είτε σχετικά με τεχνικά ζητήματα της εκάστοτε ειδικότητας, είτε με τη διαχείριση του ανθρώπινου κεφαλαίου. Ωστόσο όταν πρόκειται για την εφαρμογή καινοτομιών, σχεδόν το 50% των ερωτηθέντων εμφανίστηκε απαισιόδοξο. Κατά την ολοκλήρωση της παρουσίασης της έρευνας ο Πρόεδρος της ΕΑΣΕ κ. Βασίλης Ραμπάτ επεσήμανε: « Υπάρχει ένα ευρύ πλαίσιο συνεργασίας και ορίζοντας για ώριμο διάλογο μεταξύ των στελεχών του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα για το καλό της Χώρας. Ας προχωρήσουμε μαζί, Δημόσιος και Ιδιωτικός Τομέας, στην εφαρμογή των αλλαγών βελτιστοποίησης».

 

Στην ομιλία του, ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος επικεντρώθηκε στη σημασία της αξιοκρατίας κατά τον εξορθολογισμό του Δημοσίου τονίζοντας: «Όλα τα στελέχη σε θέσεις ευθύνης οφείλουν να λειτουργούν σε υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού, τόσο σε σχέση με την εσωτερική λειτουργία της υπηρεσίας όσο και με την αλληλεπίδραση με την κοινωνία και να στοχεύουν σε συνεχή αναβάθμιση του επιπέδου των εργαζομένων μέσω της επιμόρφωσης, της αξιολόγησης και της επιβράβευσης, βασιζόμενοι στις αρχές της καλής διακυβέρνησης και της χρηστής διοίκησης». 

 

Με τη σειρά του ο κ. Λεωνίδας Χριστόπουλος, Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης & Απλούστευσης Διαδικασιών, Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναφέρθηκε στο μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης που είναι ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός του κράτους.

 

 

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν και η ομιλία του κ. Αλκιβιάδη Στεφανή, Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας για την Εξωστρέφεια των Ενόπλων Δυνάμεων με δεδομένη την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε σε επίπεδο διπλωματίας και διεθνών σχέσεων αλλά και η συζήτηση πάνελ σχετικά με τη διαχείριση του ανθρώπινου κεφαλαίου στην οποία συμμετείχαν οι κ.κ. Ιωάννης Σπηλιωτόπουλος, Γενικός Διευθυντής, Γενική Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα, Υπουργείο Εσωτερικών, Στέλλα Βουλγαράκη, Γενική Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού, INTRASOFT INTERNATIONAL και Δημήτρης Παπανικητόπουλος, Πρόεδρος, LINKAGE GREECE & CYPRUS.


 

Ο κ. Αναστάσιος Σταλίκας. Καθηγητής Ψυχολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών & Κοινωνικών Επιστημών στην ομιλία του εστίασε στο θέμα της θετικής οργανωσιακής κουλτούρας, την αξία των ανθρώπινων σχέσεων ως βασικό παράγοντα που επηρεάζει τη μακροζωία και την ευτυχία, στη σημασία της καλλιέργειας της ομαδικότητας καθώς και της επίτευξης στόχων.

 

Στην Ημερίδα έλαβαν μέρος Ανώτερα Στελέχη του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα ενώ τον ρόλο του συντονιστή της εκδήλωσης είχε ο γνωστός δημοσιογράφος κ. Πάσχος Μανδραβέλης.

Παρουσιάσεις Ομιλητών: