Δεν έχετε εγγραφεί ακόμα?

Δείτε σύντομα γιατί θα έπρεπε να γίνετε μέλος και εγγραφείτε σήμερα!

 • Βελτιώνουμε

  τα στελέχη που
  είναι μέλη μας
 • Εξυπηρετούμε

  τις ιδιαίτερες απαιτήσεις
  των μελών μας
 • Συνεισφέρουμε

  στην εθνική
  οικονομία
Εγγραφείτε σήμερα

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ:

Είστε συνδεδεμένος ως

Αποσύνδεση
+MENU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Lead and inspire people. Don’t try to manage and manipulate people. Inventories can be managed but people must be lead.          

Ross Perot

Γνώμαι σοφών αρετήν πλουτίζουσιν           

Σωκράτης

If one is lucky, a solitary fantasy can totally transform one million realities.          

Maya Angelou

Great leaders are not defined by the absence of weakness, but rather by the presence of clear strengths.          

John Zenger

Do what you feel in your heart to be right–for you’ll be criticized anyway.          

Eleanor Roosevelt

The best executive is the one who has sense enough to pick good men to do what he wants done, and self-restraint enough to keep from meddling with them while they do it.          

Theodore Roosevelt

Leadership is influence.          

John C. Maxwell

The supreme quality of leadership is integrity.          

Dwight Eisenhower

A good general not only sees the way to victory; he also knows when victory is impossible.          

Polybius

He who has learned how to obey will know how to command.          

Solon

CALENDAR TIMELINE

για το έτος
Όλα
Επιλέξτε τύπο εκδήλωσης
 • ΜΑΙ

ΜΑΙΟΣ

 

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΗΓΕΣΙΑΣ 2018

ΤΙ ΓΕΥΣΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ; Ηγεσία με το βλέμμα στο αύριο
Περισσότεροι από 500 CEOs και διευθυντικά στελέχη
παρακολούθησαν τις εργασίες του 29ου Συνεδρίου Ηγεσίας της ΕΑΣΕ
4-5 Μαΐου 2018 | Grand Resort Lagonissi

Το νέο microsite αποκλειστικά για Ελληνικό Συνέδριο Ηγεσίας της ΕΑΣΕ είναι στον αέρα!
Επισκεφθείτε τη διεύθυνση: https://easeconference.gr  και μάθετε τα πάντα για το συνέδριό μας!
Το site θα εμπλουτίζεται συχνά με όλα τα νέα,
τις ανακοινώσεις, το φωτογραφικό υλικό και τα videos από το Συνέδριο.
Όλες οι πληροφορίες συγκεντρωμένες και διαθέσιμες για εσάς, κάθε στιγμή!


Με κεντρικό θέμα «Τί γεύση έχει το Μέλλον; Ηγεσία με το βλέμμα στο αύριο» πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Μαΐου 2018, το 29ο Συνέδριο Ηγεσίας της ΕΑΣΕ, με την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου. Το 29ο Συνέδριο Ηγεσίας της ΕΑΣΕ, το οποίο αποτελεί το μακροβιότερο συνέδριο ηγεσίας στην Ελλάδα, προσέλκυσε περισσότερους από 500 συνέδρους, σε ένα διερευνητικό, διδακτικό διήμερο στο Grand Resort Lagonissi, που επεφύλασσε και διασκεδαστικές εκπλήξεις στους συνέδρους στη λήξη των εργασιών.

Μια πλειάδα καταξιωμένων ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό μοιράστηκαν γνώσεις και εμπειρίες, παρουσιάζοντας τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις κοινωνικοπολιτικές αλλαγές στην παγκόσμια αγορά, ενώ παράλληλα ανέδειξαν τις επιπτώσεις των ραγδαίων μεταβολών στη ψηφιακή οικονομία και στον κόσμο των επιχειρήσεων. Οι ομιλητές μίλησαν για τον κεντρικό ρόλο που έχει ο ηγέτης των επιχειρήσεων, σε όλο αυτό το φάσμα των αλλαγών, καθώς καλείται να είναι έτοιμος να διαχειριστεί με επιτυχία και αποτελεσματικότητα τις επερχόμενες προκλήσεις, που θα επηρεάσουν το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου.

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου κήρυξε ο Πρόεδρος της ΕΑΣΕ κ. Βασίλης Ραμπάτ, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα χαρακτηριστικά του επιτυχημένου ηγέτη της ψηφιακής εποχής ο οποίος - όπως είπε - θα πρέπει να είναι ο πρώτος που υιοθετεί τις νέες ψηφιακές τάσεις και τη συνεχή μάθηση, να μην ξεχνά ποτέ τις αξίες του, να μπορεί να εμπνέει τους άλλους, να προωθεί τη δημιουργικότητα. «Ο επιτυχημένος ηγέτης του αύριο θα πρέπει να μπορεί να προσελκύει και να κρατάει δίπλα του τα κατάλληλα ταλέντα. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν βασίζεται στην τεχνολογία. Βασίζεται στους  ανθρώπους» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΕΑΣΕ.  

Πρώτος ομιλητής ήταν ο Jonas Ridderstråle, ο οποίος είναι ένας από τους σημαντικότερους επιχειρηματικούς στοχαστές και ομιλητές στον κόσμο. Μίλησε για τις αλλαγές που πραγματοποιούνται στον κοινωνικοοικονομικό ιστό, τόσο στις βιομηχανικές πόλεις όσο και στις οικονομίες. Αναφέρθηκε στη «δημιουργική καταστροφή», η οποία μας φέρνει πιο κοντά στο μέλλον και προκαλείται από τους ψηφιακούς παίχτες που αλλάζουν γρήγορα από αγορά σε αγορά. Τόνισε ότι οι ζωές των στελεχών αλλάζουν και οι καινούριοι κύκλοι οικογενειακής ζωής επιφέρουν καινοτομίες. Επιπλέον, έθεσε αρκετά ερωτήματα προς το κοινό και ανέλυσε ζητήματα που έχουν σχέση με το τι σημαίνει δημιουργική καινοτομία, πώς μαθαίνεται και ποια η σχέση της με την επιτυχία, το ρίσκο και τον ανταγωνισμό στη διοίκηση.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος Χρήστος Χαρπαντίδης, έμπειρος μάνατζερ μιας από τις πλέον ιστορικές και καινοτόμες επιχειρήσεις της χώρας μας, ξεκίνησε με τις αρχές και τις αξίες που με πάθος και αφοσίωση υπηρετεί η Παπαστράτος, έχοντας στο επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο και την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα. Τόνισε ότι η επιχειρηματικότητα έχει ευθύνη στην Ελλάδα της κρίσης να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και να βελτιώνει εξαγωγικό ισοζύγιο. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι ο ηγέτης πρέπει να συνεισφέρει την τόλμη του για να γίνει αυτή η ευθύνη πραγματικότητα, με στόχο να δημιουργηθούν δείκτες καλύτερης ζωής.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, παρουσίασε αναλυτικά πώς η πόλη του τα Τρίκαλα, έχει καταφέρει μέσα σε λίγα χρόνια να αποτελεί ηγετικό μοντέλο του 21ου αιώνα και για άλλες ελληνικές πόλεις και πως έχει αξιοποιήσει την τεχνολογία, ώστε οι πολίτες να έρθουν πιο κοντά στα κοινά. Τόνισε πως ο ηγέτης στην αυτοδιοίκηση πρέπει να λειτουργεί ως playmaker, να δίνει πάσες, ώστε να μας ωθήσει να σκεφτούμε και να πράξουμε διαφορετικά, αναφέρθηκε στην ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας με έμφαση στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών και του εργατικού δυναμικού λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η γενιά μας πρέπει να κάνει τη διαφορά». 

Ο Πάνος Παχατουρίδης, επικεφαλής του Facebook για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, έδωσε μια διαφορετική νότα στην ομιλία του, επιλέγοντας να μιλήσει περισσότερο  για την «τεχνολογία της ανθρωπιάς» όπως είπε, παρά για αλγόριθμους και big data. Τόνισε δε ότι οι ηγέτες πρέπει να «φτιάξουν» ανθρώπους και να δώσουν νόημα στους υπαλλήλους, οι οποίοι αποτελούν το συγκριτικό πλεονέκτημα για κάθε εταιρία, αναφέροντας ότι οι CEOs θα έπρεπε να λέγονται «Chief Enthusiasm Officers». Τέλος, σημείωσε πως η διοίκηση είναι ομαδικό παιχνίδι, με τους συμβιβασμούς να είναι σημαντικό μέρος του και ότι οι μηχανικές κινήσεις αποτελούν πλέον παρελθόν.

Η Lara Gimore, συνιδρύτρια του βραβευμένου εστιατορίου «Osteria Francescana» και του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Food for Soul» μοιράστηκε με το κοινό τις εμπειρίες από την οργάνωση και τη διοίκηση τόσο του εστιατορίου όσο και του πρωτοποριακού, όσο και δημοφιλούς κοινωνικού project, ενώ παρουσίασε τα κοινά σημεία που έχουν μεταξύ τους, αλλά και τις δυσκολίες που η ίδια και ο σύζυγός της διάσημος σεφ Massimo Bottura αντιμετώπισαν στην πορεία υλοποίησης των επιχειρηματικών σχεδίων τους. Με μια άκρως παραστατική ομιλία επιχείρησε να μεταδώσει στο κοινό το πάθος και την αγάπη τους για την πρωτοβουλία δημιουργίας μιας «κουζίνας αλληλεγγύης», που προωθεί δυναμικά τη δράση ενάντια στη σπατάλη του φαγητού, τονίζοντας ότι η ομορφιά και η εκλεπτυσμένη εμπειρία διατροφής με έμφαση στη γεύση, μπορούν να μετατρέψουν αυτό που περισσότεροι καταλαβαίνουν ως «συσσίτιο», σε κάτι μοναδικό. Τέλος, υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δεν αποτελεί ένα είδος φιλανθρωπίας, αλλά θέμα κουλτούρας και πολιτισμού.

Στη συνέχεια, ο Alexis Perakis – Valat, President Consumer Products Division της L’Oreal, ανέλυσε αρχικά τις αξίες και τη στρατηγική της εταιρίας, υπογραμμίζοντας ότι η ψηφιακή επανάσταση έχει ήδη διεισδύσει στον κόσμο των επιχειρήσεων, με τη νέα εποχή marketing και social media να παρουσιάζουν αρκετές ευκαιρίες, παρά τους όποιους κινδύνους μπορούν να κρύβουν. Μίλησε για την εμπειρία του από την κινεζική επιχειρηματικότητα και το ηλεκτρονικό εμπόριο, ενώ παράλληλα ανέλυσε πώς αναπτύσσεται μια παγκόσμια εταιρία με προϊόντα διαθέσιμα σε πολύ διαφορετικούς πελάτες και πολύ διαφορετικά στελέχη. Τόνισε δε ότι η εποχή του παντογνώστη μάνατζερ έχει παρέλθει, ενώ επεσήμανε πως η κοσμητολογία όπως κι οποιαδήποτε άλλη επιχειρηματική δράση σήμερα, χρειάζεται θάρρος, αλλαγές και σεβασμό στο διαφορετικό.

Για την  αυτοματοποίηση που διεισδύει στην οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα πιο ραγδαία από ποτέ μίλησε ο Μιχάλης Μπλέτσας, ερευνητής & Διευθυντής Πληροφορικής στο Media Lab του MIT, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κυρίαρχη τεχνολογία στην 4η ψηφιακή επανάσταση, αλλά κυρίως συγκλίσεις ανάμεσα στις υπάρχουσες. Αναφερόμενος στην τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) και στα παράδοξα που δημιουργούνται γύρω από αυτή, ο κ. Μπλέτσας είπε ότι δεν μπορούμε να βασίσουμε προβλέψεις για το μέλλον στη συγκεκριμένη τεχνολογία, καθώς αυτή τη στιγμή μαθαίνει από ανθρώπους, (κι ως εκ τούτου αναπαράγει πολλά από τα ζητήματά που προσπαθούμε να ξεπεράσουμε με την ίδια την τεχνητή νοημοσύνη!). Γι’ αυτό, όπως είπε, ο δόκιμος όρος αναφοράς είναι η «εκτεταμένη νοημοσύνη», όρος ο οποίος κάνει σαφές ότι ο άνθρωπος θα πρέπει να παραμείνει μέρος του τεχνητού και τα ρομπότ δεν θα τον αντικαταστήσουν, αλλά θα τον συμπληρώσουν.

Η δεύτερη ημέρα του συνεδρίου ήταν αφιερωμένη σε θέματα ευρύτερης σημασίας για την προσωπική ανάπτυξη. Με κεντρικό θέμα «Αισθάνομαι άρα Υπάρχω: Αισθήσεις, νους και ψυχή»,  τέσσερις άνθρωποι από διαφορετικά υπόβαθρα μίλησαν για τις πτυχές της ανθρώπινης συμπεριφοράς, τόσο μέσα στο περιβάλλον της οικογένειας όσο και ενός οργανισμού.

Ο παιδοψυχολόγος και Επιστημονικός Διευθυντής του Ψυχοθεραπευτικού & Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου «Αντίστιξη» Δημήτρης Καραγιάννης, άνοιξε τις εργασίες της 2ης ημέρας του συνεδρίου με μια ζεστή ομιλία όπου αναφέρθηκε στη φύση των επαγγελματικών και προσωπικών σχέσεων και το πώς αυτές δομούνται με όρους διάρκειας, παρουσίας και ζωντάνιας. Επιπλέον, με έναν ιδιαίτερο τρόπο παρουσίασε «τα καρυκεύματα της ζωής» : τη χαρά, την ευγνωμοσύνη, τη συγχώρεση και το μεράκι της δημιουργίας.  Τόνισε ότι μπορούν να λειτουργήσουν ευεργετικά στις καθημερινές συναναστροφές, συμβάλλοντας σημαντικά στο να βιώνει καθένας μας πραγματική ευτυχία στην εργασία και την οικογένεια.  

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η Μάρω Κουρή, photojournalist, η οποία μέσα από ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό παρουσίασε άγνωστες πτυχές της καθημερινής ζωής, των χωρών της Αφρικής και της Ασίας. Μοιράστηκε την εμπειρία της από μια ζωή ενσυναίσθησης και ανθρωπίνων σχέσεων μέσα από το επάγγελμα της φωτορεπόρτερ, ξεκινώντας με την εφηβεία στην Αθήνα των 80s μέχρι την Ινδία και την Αφρική, παραθέτοντας μια σειρά από εξαιρετικές εικόνες και έχοντας ως στόχο να προβάλλει  την εμπειρία της ζωής που συμπυκνώνει κάθε μία από αυτές.
 
Ο πρώτος Έλληνας με διεθνή καριέρα στην τζαζ, αναγνωρισμένος σαξοφωνίστας και συνθέτης, Δημήτρης Βασιλάκης, επιχείρησε με την ομιλία του να μυήσει το κοινό στον όμορφο κόσμο της τζαζ, αναλύοντας με πάθος και οξυδέρκεια τη γλώσσα της τζαζ, που είναι ο γήινος ρυθμός, η απλότητα, η ελευθερία της έκφρασης, αλλά και η πειθαρχία, ο αλληλοσεβασμός και η επικοινωνία μέσα στην ομάδα. Δεν παρέλειψε δε να αναφερθεί στην τεχνητή νοημοσύνη και στον βαθμό που θα επηρεάσει τη μουσική της τζαζ, επισημαίνοντας ότι οι καλλιτέχνες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην τεχνολογική εξέλιξη κι εκφράζοντας τη γνώμη πως σε λίγο καιρό θα υπάρχει ισοτιμία μεταξύ του καλλιτέχνη και της τεχνητής νοημοσύνης.

Στη συνέχεια, στη σκηνή του 29ου Συνεδρίου Ηγεσίας της ΕΑΣΕ, ανέβηκε ο διακεκριμένος και δημοφιλής ηθοποιός και σκηνοθέτης Σταμάτης Φασουλής, ο οποίος γλαφυρά αφηγήθηκε την ιστορία του θεάτρου, σε ένα μαγικό ταξίδι από το 1900 έως και τη σημερινή εποχή. Με ιδιαίτερο τρόπο, παρουσίασε τον ρόλο του ηθοποιού και την καθημερινότητα του, καθώς και τις διαφορές που έχει από έναν άνθρωπο που δουλεύει σε μια εταιρία. Αναφέρθηκε στα τωρινά προβλήματα που αντιμετωπίζει το θεάτρο, μιλώντας για την έλλειψη νέων συγγραφέων και τη συρρίκνωση της παραγωγής συγγραφικών έργων, λόγω της έλλειψης δημιουργικότητας. Τέλος, τόνισε ότι τα προβλήματα που δημιουργεί μια επανάσταση, θα τα λύσει η επόμενη.

«Είναι γεγονός ότι η μετάβαση στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή  δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερα κενά ηγεσίας καθώς ανατρέπει τους κανόνες λειτουργίας των επιχειρήσεων κι επιβάλλει τον επαναπροσδιορισμό της ‘παραδοσιακής’ ηγεσίας. Οι ηγέτες σήμερα χρειάζονται διαφορετικές δεξιότητες για να είναι αποτελεσματικοί. Πρέπει να διαθέτουν ψηφιακό DNA, να είναι digital leaders, ηγέτες που αντιλαμβάνονται και μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά στον νέο ψηφιακό κόσμο. Η μαγική λέξη λοιπόν είναι Agility (ευκινησία). Η επιχείρηση του μέλλοντος είναι ευκίνητη. Το ίδιο και ο CEO του μέλλοντος!» είπε χαρακτηριστικά ο Σύμβουλος Διοίκησης της ΕΑΣΕ Γιάννης Αναστασόπουλος, ολοκληρώνοντας τις εργασίες του συνεδρίου, ενώ ευχαρίστησε τους συνέδρους για τη μεγάλη ανταπόκριση και τη μεγάλη συμμετοχή των ανωτάτων στελεχών στο Συνέδριο Ηγεσίας ΕΑΣΕ 2018, που για 5η συνεχόμενη χρονιά έγινε Sold Out.  

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους σύνεδρους στο τέλος της ημέρας, καθώς εμφανίστηκαν επί σκηνής τα νέα παιδιά του θεάτρου του δρόμου «Art of Soul», οι οποίοι έδωσαν μια απολαυστική παράσταση, που περιλάμβανε σύντομους θεατρικούς ρόλους και πολύ χορό, ξεσηκώνοντας όλους τους παριστάμενους.  

Τον συντονισμό του συνεδρίου είχε επιτυχώς για ακόμη μία χρονιά ο κ. Χαρίδημος Τσούκας Επιστημονικός Σύμβουλος της ΕΑΣΕ και καθηγητής στα πανεπιστήμια Κύπρου και Warwick.