Δεν έχετε εγγραφεί ακόμα?

Δείτε σύντομα γιατί θα έπρεπε να γίνετε μέλος και εγγραφείτε σήμερα!

 • Βελτιώνουμε

  τα στελέχη που
  είναι μέλη μας
 • Εξυπηρετούμε

  τις ιδιαίτερες απαιτήσεις
  των μελών μας
 • Συνεισφέρουμε

  στην εθνική
  οικονομία
Εγγραφείτε σήμερα

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ:

Είστε συνδεδεμένος ως

Αποσύνδεση
+MENU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

When I give a minister an order, I leave it to him to find the means to carry it out.          

Napoleon Bonaparte

He who has great power should use it lightly.          

Seneca

We live in a society obsessed with public opinion. But leadership has never been about popularity.          

Marco Rubio

A good general not only sees the way to victory; he also knows when victory is impossible.          

Polybius

The leader has to be practical and a realist yet must talk the language of the visionary and the idealist.          

Eric Hoffer

Education is the mother of leadership.          

Wendell Willkie

I must follow the people. Am I not their leader?          

Benjamin Disraeli

The very essence of leadership is that you have to have a vision. It’s got to be a vision you articulate clearly and forcefully on every occasion. You can’t blow an uncertain trumpet.          

Reverend Theodore Hesburgh

Leadership is unlocking people’s potential to become better.          

Bill Bradley

If your actions inspire others to dream more, learn more, do more and become more, you are a leader.          

John Quincy Adams

CALENDAR TIMELINE

για το έτος
Όλα
Επιλέξτε τύπο εκδήλωσης
 • ΙΑΝ

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

 

3η ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΓΕΦΥΡΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
για μία Σύγχρονη Διακυβέρνηση της Χώρας

Για την εφαρμογή της καινοτομίας, σε μία εποχή ρευστότητας, η συνεργασία και η ομαδικότητα είναι καίρια συστατικά προόδου, τόσο σε εθνικό, όσο και σε ατομικό επίπεδο. Αυτό ήταν το μήνυμα της 3ης Ημερίδας Διαλόγου Στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης και του Ιδιωτικού Τομέα την οποία διοργάνωσε με μεγάλη ανταπόκριση, η ΕΑΣΕ, την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020 στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη. Με θέμα  «Γέφυρες Συνεργασίας για μία  Σύγχρονη Διακυβέρνηση της χώρας», η Ημερίδα για τρίτη συνεχή χρονιά τέλεσε υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, ο οποίος τιμήθηκε από την ΕΑΣΕ για την προσφορά του στο θεσμό.


 

Προλογίζοντας την εκδήλωση, ο Σύμβουλος Διοίκησης της ΕΑΣΕ κ. Γιάννης Αναστασόπουλος, έκανε μία σύντομη αποτίμηση της πρωτοβουλίας της ΕΑΣΕ, η οποία ξεκίνησε σαν μία φιλόδοξη προσπάθεια σε δύσκολες στιγμές για τη χώρα και μετασχηματίστηκε σε θεσμό που μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην ανάκαμψή της, έχοντας τη στήριξη της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

 

Η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, στην ομιλία του, εξήρε την πρωτοβουλία της ΕΑΣΕ αναφέροντας: «Είναι προφανές ότι ο διάλογος και η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών μεταξύ ανώτατων στελεχών του Δημόσιου Τομέα -και κυρίως της Δημόσιας Διοίκησης- και του Ιδιωτικού Τομέα καθιστά ευχερέστερο τον σχεδιασμό και την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων στον Δημόσιο Τομέα. Τούτο οφείλεται ιδίως στην πολύτιμη εμπειρία, που έχουν προηγουμένως αποκτήσει επιτυχημένα στελέχη του Ιδιωτικού Τομέα και η οποία μπορεί να εξοπλίσει τα στελέχη του Δημόσιου Τομέα με τ’ αντίστοιχα σημαντικά διοικητικά εφόδια».


 

Ο Πρόεδρος της ΕΑΣΕ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Xerox Hellas, κ. Βασίλης Ραμπάτ και ο Σύμβουλος Διοίκησης της ΕΑΣΕ, κ. Γιάννης Αναστασόπουλος προσέφεραν, εκ μέρους της ΕΑΣΕ, έργο φιλοτεχνημένο από τον γλύπτη Γιάννη Μόραλη με θέμα «Συνάντηση», αποδίδοντας σημειολογικά τη «συνάντηση» Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα σε αυτήν την Ημερίδα.

 

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας, παρουσιάστηκε έρευνα που διενήργησε η ΕΑΣΕ σε συνεργασία με την ICAP σε περισσότερα από 500 ανώτερα στελέχη του δημόσιου τομέα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών είναι θετικά προσκείμενα σε αλλαγές και νέες ιδέες. Μάλιστα, το 84% παρακολουθεί εκπαιδευτικά προγράμματα είτε σχετικά με τεχνικά ζητήματα της εκάστοτε ειδικότητας, είτε με τη διαχείριση του ανθρώπινου κεφαλαίου. Ωστόσο όταν πρόκειται για την εφαρμογή καινοτομιών, σχεδόν το 50% των ερωτηθέντων εμφανίστηκε απαισιόδοξο. Κατά την ολοκλήρωση της παρουσίασης της έρευνας ο Πρόεδρος της ΕΑΣΕ κ. Βασίλης Ραμπάτ επεσήμανε: « Υπάρχει ένα ευρύ πλαίσιο συνεργασίας και ορίζοντας για ώριμο διάλογο μεταξύ των στελεχών του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα για το καλό της Χώρας. Ας προχωρήσουμε μαζί, Δημόσιος και Ιδιωτικός Τομέας, στην εφαρμογή των αλλαγών βελτιστοποίησης».

 

Στην ομιλία του, ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος επικεντρώθηκε στη σημασία της αξιοκρατίας κατά τον εξορθολογισμό του Δημοσίου τονίζοντας: «Όλα τα στελέχη σε θέσεις ευθύνης οφείλουν να λειτουργούν σε υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού, τόσο σε σχέση με την εσωτερική λειτουργία της υπηρεσίας όσο και με την αλληλεπίδραση με την κοινωνία και να στοχεύουν σε συνεχή αναβάθμιση του επιπέδου των εργαζομένων μέσω της επιμόρφωσης, της αξιολόγησης και της επιβράβευσης, βασιζόμενοι στις αρχές της καλής διακυβέρνησης και της χρηστής διοίκησης». 

 

Με τη σειρά του ο κ. Λεωνίδας Χριστόπουλος, Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης & Απλούστευσης Διαδικασιών, Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναφέρθηκε στο μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης που είναι ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός του κράτους.

 

 

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν και η ομιλία του κ. Αλκιβιάδη Στεφανή, Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας για την Εξωστρέφεια των Ενόπλων Δυνάμεων με δεδομένη την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε σε επίπεδο διπλωματίας και διεθνών σχέσεων αλλά και η συζήτηση πάνελ σχετικά με τη διαχείριση του ανθρώπινου κεφαλαίου στην οποία συμμετείχαν οι κ.κ. Ιωάννης Σπηλιωτόπουλος, Γενικός Διευθυντής, Γενική Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα, Υπουργείο Εσωτερικών, Στέλλα Βουλγαράκη, Γενική Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού, INTRASOFT INTERNATIONAL και Δημήτρης Παπανικητόπουλος, Πρόεδρος, LINKAGE GREECE & CYPRUS.


 

Ο κ. Αναστάσιος Σταλίκας. Καθηγητής Ψυχολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών & Κοινωνικών Επιστημών στην ομιλία του εστίασε στο θέμα της θετικής οργανωσιακής κουλτούρας, την αξία των ανθρώπινων σχέσεων ως βασικό παράγοντα που επηρεάζει τη μακροζωία και την ευτυχία, στη σημασία της καλλιέργειας της ομαδικότητας καθώς και της επίτευξης στόχων.

 

Στην Ημερίδα έλαβαν μέρος Ανώτερα Στελέχη του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα ενώ τον ρόλο του συντονιστή της εκδήλωσης είχε ο γνωστός δημοσιογράφος κ. Πάσχος Μανδραβέλης.

Παρουσιάσεις Ομιλητών: