Δεν έχετε εγγραφεί ακόμα?

Δείτε σύντομα γιατί θα έπρεπε να γίνετε μέλος και εγγραφείτε σήμερα!

 • Βελτιώνουμε

  τα στελέχη που
  είναι μέλη μας
 • Εξυπηρετούμε

  τις ιδιαίτερες απαιτήσεις
  των μελών μας
 • Συνεισφέρουμε

  στην εθνική
  οικονομία
Εγγραφείτε σήμερα

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ:

Είστε συνδεδεμένος ως

Αποσύνδεση
+MENU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

People buy into the leader before they buy into the vision.          

John Maxwell

Τας δε των σοφών ανδρών γνώμας αρετή πλουτίζειν τους κεκτημένους           

Σωκράτης

Management is efficiency in climbing the ladder of success; leadership determines whether the ladder is leaning against the right wall.          

Stephen Covey

You manage things; you lead people.          

Rear Admiral Grace Murray Hopper

No man will make a great leader who wants to do it all himself, or to get all the credit for doing it.          

Andrew Carnegie

A great person attracts great people and knows how to hold them together.          

Johann Wolfgang Von Goethe

I cannot give you the formula for success, but I can give you the formula for failure, which is: Try to please everybody.          

Herbert Swope

Ρήμα παράκαιρον τον όλον ανατρέπει βίον           

Μένανδρος (Γνωμ. Μον.)

Anyone can hold the helm when the sea is calm.          

Publilius Syrus

One of the tests of leadership is the ability to recognize a problem before it becomes an emergency.          

Arnold Glasow

CALENDAR TIMELINE

για το έτος
Όλα
Επιλέξτε τύπο εκδήλωσης
 • ΜΑΡ
 • ΝΟΕ

ΜΑΡΤΙΟΣ

 

2η ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Την αναγκαιότητα να υπάρξει παραγωγική συνεργασία μεταξύ Δημόσιας Διοίκησης και Ιδιωτικού Τομέα, με απώτερο σκοπό την ενίσχυση της εθνικής οικονομίας και της ανταγωνιστικότητας της χώρας, ανέδειξε η 2η Ημερίδα Διαλόγου της ΕΑΣΕ. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, παρουσία περισσότερων από 300 διευθυντικών στελεχών Δημοσίου αλλά και ανωτάτων στελεχών επιχειρήσεων και τέλεσε υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου.Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο ΠτΔ τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Είναι προφανές ότι ο διάλογος και η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών μεταξύ ανώτατων στελεχών του Δημόσιου Τομέα -και κυρίως της Δημόσιας Διοίκησης- και του Ιδιωτικού Τομέα καθιστά ευχερέστερο τον σχεδιασμό και την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων στον Δημόσιο Τομέα […]. Τούτο οφείλεται ιδίως στην πολύτιμη εμπειρία, που έχουν προηγουμένως αποκτήσει επιτυχημένα στελέχη του Ιδιωτικού Τομέα και η οποία μπορεί να εξοπλίσει τα στελέχη του Δημόσιου Τομέα με τ’ αντίστοιχα σημαντικά διοικητικά εφόδια. […] Η ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών, ιδίως με την μορφή βέλτιστων πρακτικών, ωφελεί και τις δύο πλευρές, πρωτίστως δε την Δημόσια Διοίκηση, όπου για ποικίλους λόγους η υιοθέτηση καινοτομιών και προοδευτικών δράσεων επέρχεται με βραδύτητα, σε σχέση με την αμεσότητα δράσεων που παρουσιάζει ο Ιδιωτικός Τομέας.  Και εδώ ο ρόλος των επιτελικών στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης, όπως και ο ρόλος των managers του Ιδιωτικού Τομέα, είναι αποφασιστικός.»

Συντονιστής της Ημερίδας ήταν ο κ. Γιάννης Αναστασόπουλος Σύμβουλος Διοίκησης της ΕΑΣΕ, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Αντιπρόεδρος ΝΔ κ. Κωστής Χατζηδάκης, Βουλευτής Β’ Αθηνών.

Ο Πρόεδρος της ΕΑΣΕ και Διευθύνων Σύμβουλος της Xerox Hellas κ. Βασίλης Ραμπάτ ανέφερε χαρακτηριστικά στην ομιλία του: «Η Ημερίδα αυτή, που πραγματοποιείται εφέτος για 2η χρονιά,  αποτυπώνει τη δέσμευση της Ανώτατης Ηγεσίας της χώρας να συμβάλλει με όλες της δυνάμεις στην οικονομική ανοικοδόμηση της χώρας. Πιστεύουμε ότι αυτή η πρωτοβουλία της ΕΑΣΕ απαντάει σε μία πολύ σημαντική ανάγκη της εποχής, καθότι αυτά που ενώνουν τα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης με αυτά του Ιδιωτικού Τομέα είναι περισσότερα από αυτά που τους χωρίζουν».

Για τις τεχνολογικές εξελίξεις και την ενσωμάτωσή τους στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα μίλησε ο κ. ∆ηµήτρης Αργυριάδης, Καθηγητής ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης στο Πανεπιστήμιο Ν. Υόρκης, Επίτιµος ∆ιδάκτωρ των Πανεπιστημίων Αθηνών και Παντείου και η κα Ντορίνα Οικονοµοπούλου, Γενική ∆ιευθύντρια MARSH LLC INSURANCE BROKERS.

 

Στις Προοπτικές ανάπτυξης µιας Λειτουργικής Σύµπραξης ∆ηµόσιου και Ιδιωτικού Τοµέα αναφέρθηκε κατά την ομιλία του ο κ. Νίκος Μιχαλόπουλος, Γενικός ∆ιευθυντής, Γενική ∆ιεύθυνση ∆ηµοσίων Οργανώσεων, Υπουργείο ∆ιοικητικής Ανασυγκρότησης, ενώ οι κκ. Απόστολος Παπατόλιας, ∆ιδάκτωρ Συνταγµατικού ∆ικαίου, Σύµβουλος ΑΣΕΠ και Έλενα Παπαδοπούλου, Chief Officer Ανθρώπινου ∆υναµικού Όµιλος ΟΤΕ μίλησαν για τα Κριτήρια Εξέλιξης και Επιλογής Προσωπικού σε θέσεις ευθύνης.


Η εκδήλωση συνεχίστηκε με πολύτιμα διδάγματα διαχείρισης κρίσεων με εισηγητές τους Αντιναύαρχο κ. Νικόλαο Τσούνη ΠΝ, Αρχηγό ΓΕΝ και κ. Κωνσταντίνο Γιαζιτζόγλου, ∆ιευθύνοντα Σύμβουλο ΓΕΩΕΛΛΑΣ ΑΜΜΑΕ. Ακολούθησε μια ενότητα αφιερωμένη σε μια διαφορετική προσέγγιση στη φθορά της καθημερινότητας με εισηγητή τον Καθηγητή κ. ∆ηµήτρη Καραγιάννη, Παιδοψυχίατρο – Ψυχοθεραπευτή, Διδάκτορα του ∆ηµοκριτείου Πανεπιστημίου και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ομιλία του Συντονιστή και Συμβούλου Διοίκησης της ΕΑΣΕ, κ. Γιάννη Αναστασόπουλου, ο οποίος υπογράμμισε ότι: «Κανένας δεν περιμένει να μεταμορφωθεί ο Δημόσιος Τομέας εν μία νυκτί ή να γίνει συστηματικά καλύτερος παντού σε όσα κάνει. Είναι μια πολύπλοκη διεργασία που απαιτεί χρόνο. Χρειάζεται ωστόσο ξεκάθαρο όραμα, σωστή οργάνωση, συγκεκριμένους ρόλους, στοχοθέτηση,  λογοδοσία. […] Και όλοι, καθένας από το μετερίζι του μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα προς το καλύτερο. Αρκεί να μην συμφιλιωθούμε με τις στρεβλώσεις και τα λάθη. Να μην αφομοιωθούμε από τις παθογένειες. Κι αυτό όχι γιατί μας το επιβάλλουν, αλλά γιατί το θέλουμε εμείς.»

Στην Ημερίδα έλαβαν μέρος Ανώτερα Στελέχη του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα καθώς επίσης και στελέχη μέλη της ΕΑΣΕ με σκοπό να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ τους και να συζητηθούν εφικτές λύσεις.   

Μπορείτε να δείτε την έκδοση που δημιουργήθηκε με τα πρακτικά της ημερίδας εδώ αλλά και βίντεο με παρουσίασή της εδώ.