Δεν έχετε εγγραφεί ακόμα?

Δείτε σύντομα γιατί θα έπρεπε να γίνετε μέλος και εγγραφείτε σήμερα!

 • Βελτιώνουμε

  τα στελέχη που
  είναι μέλη μας
 • Εξυπηρετούμε

  τις ιδιαίτερες απαιτήσεις
  των μελών μας
 • Συνεισφέρουμε

  στην εθνική
  οικονομία
Εγγραφείτε σήμερα

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ:

Είστε συνδεδεμένος ως

Αποσύνδεση
+MENU

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Leadership cannot just go along to get along. Leadership must meet the moral challenge of the day.          

Jesse Jackson

Great leaders are almost always great simplifiers, who can cut through argument, debate, and doubt to offer a solution everybody can understand.          

General Colin Powell

Τας δε των σοφών ανδρών γνώμας αρετή πλουτίζειν τους κεκτημένους           

Σωκράτης

As we look ahead into the next century, leaders will be those who empower others.          

Bill Gates

A leader takes people where they want to go. A great leader takes people where they don’t necessarily want to go, but ought to be.          

Rosalynn Carter

I must follow the people. Am I not their leader?          

Benjamin Disraeli

You don’t lead by hitting people over the head that’s assault, not leadership.          

Dwight Eisenhower

Leadership and learning are indispensable to each other.          

John F. Kennedy

Anyone can hold the helm when the sea is calm.          

Publilius Syrus

The supreme quality of leadership is integrity.          

Dwight Eisenhower

CALENDAR TIMELINE

για το έτος
Όλα
Επιλέξτε τύπο εκδήλωσης
 • ΜΑΡ
 • ΝΟΕ

ΜΑΡΤΙΟΣ

 

2η ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Την αναγκαιότητα να υπάρξει παραγωγική συνεργασία μεταξύ Δημόσιας Διοίκησης και Ιδιωτικού Τομέα, με απώτερο σκοπό την ενίσχυση της εθνικής οικονομίας και της ανταγωνιστικότητας της χώρας, ανέδειξε η 2η Ημερίδα Διαλόγου της ΕΑΣΕ. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, παρουσία περισσότερων από 300 διευθυντικών στελεχών Δημοσίου αλλά και ανωτάτων στελεχών επιχειρήσεων και τέλεσε υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου.Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο ΠτΔ τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Είναι προφανές ότι ο διάλογος και η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών μεταξύ ανώτατων στελεχών του Δημόσιου Τομέα -και κυρίως της Δημόσιας Διοίκησης- και του Ιδιωτικού Τομέα καθιστά ευχερέστερο τον σχεδιασμό και την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων στον Δημόσιο Τομέα […]. Τούτο οφείλεται ιδίως στην πολύτιμη εμπειρία, που έχουν προηγουμένως αποκτήσει επιτυχημένα στελέχη του Ιδιωτικού Τομέα και η οποία μπορεί να εξοπλίσει τα στελέχη του Δημόσιου Τομέα με τ’ αντίστοιχα σημαντικά διοικητικά εφόδια. […] Η ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών, ιδίως με την μορφή βέλτιστων πρακτικών, ωφελεί και τις δύο πλευρές, πρωτίστως δε την Δημόσια Διοίκηση, όπου για ποικίλους λόγους η υιοθέτηση καινοτομιών και προοδευτικών δράσεων επέρχεται με βραδύτητα, σε σχέση με την αμεσότητα δράσεων που παρουσιάζει ο Ιδιωτικός Τομέας.  Και εδώ ο ρόλος των επιτελικών στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης, όπως και ο ρόλος των managers του Ιδιωτικού Τομέα, είναι αποφασιστικός.»

Συντονιστής της Ημερίδας ήταν ο κ. Γιάννης Αναστασόπουλος Σύμβουλος Διοίκησης της ΕΑΣΕ, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Αντιπρόεδρος ΝΔ κ. Κωστής Χατζηδάκης, Βουλευτής Β’ Αθηνών.

Ο Πρόεδρος της ΕΑΣΕ και Διευθύνων Σύμβουλος της Xerox Hellas κ. Βασίλης Ραμπάτ ανέφερε χαρακτηριστικά στην ομιλία του: «Η Ημερίδα αυτή, που πραγματοποιείται εφέτος για 2η χρονιά,  αποτυπώνει τη δέσμευση της Ανώτατης Ηγεσίας της χώρας να συμβάλλει με όλες της δυνάμεις στην οικονομική ανοικοδόμηση της χώρας. Πιστεύουμε ότι αυτή η πρωτοβουλία της ΕΑΣΕ απαντάει σε μία πολύ σημαντική ανάγκη της εποχής, καθότι αυτά που ενώνουν τα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης με αυτά του Ιδιωτικού Τομέα είναι περισσότερα από αυτά που τους χωρίζουν».

Για τις τεχνολογικές εξελίξεις και την ενσωμάτωσή τους στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα μίλησε ο κ. ∆ηµήτρης Αργυριάδης, Καθηγητής ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης στο Πανεπιστήμιο Ν. Υόρκης, Επίτιµος ∆ιδάκτωρ των Πανεπιστημίων Αθηνών και Παντείου και η κα Ντορίνα Οικονοµοπούλου, Γενική ∆ιευθύντρια MARSH LLC INSURANCE BROKERS.

 

Στις Προοπτικές ανάπτυξης µιας Λειτουργικής Σύµπραξης ∆ηµόσιου και Ιδιωτικού Τοµέα αναφέρθηκε κατά την ομιλία του ο κ. Νίκος Μιχαλόπουλος, Γενικός ∆ιευθυντής, Γενική ∆ιεύθυνση ∆ηµοσίων Οργανώσεων, Υπουργείο ∆ιοικητικής Ανασυγκρότησης, ενώ οι κκ. Απόστολος Παπατόλιας, ∆ιδάκτωρ Συνταγµατικού ∆ικαίου, Σύµβουλος ΑΣΕΠ και Έλενα Παπαδοπούλου, Chief Officer Ανθρώπινου ∆υναµικού Όµιλος ΟΤΕ μίλησαν για τα Κριτήρια Εξέλιξης και Επιλογής Προσωπικού σε θέσεις ευθύνης.


Η εκδήλωση συνεχίστηκε με πολύτιμα διδάγματα διαχείρισης κρίσεων με εισηγητές τους Αντιναύαρχο κ. Νικόλαο Τσούνη ΠΝ, Αρχηγό ΓΕΝ και κ. Κωνσταντίνο Γιαζιτζόγλου, ∆ιευθύνοντα Σύμβουλο ΓΕΩΕΛΛΑΣ ΑΜΜΑΕ. Ακολούθησε μια ενότητα αφιερωμένη σε μια διαφορετική προσέγγιση στη φθορά της καθημερινότητας με εισηγητή τον Καθηγητή κ. ∆ηµήτρη Καραγιάννη, Παιδοψυχίατρο – Ψυχοθεραπευτή, Διδάκτορα του ∆ηµοκριτείου Πανεπιστημίου και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ομιλία του Συντονιστή και Συμβούλου Διοίκησης της ΕΑΣΕ, κ. Γιάννη Αναστασόπουλου, ο οποίος υπογράμμισε ότι: «Κανένας δεν περιμένει να μεταμορφωθεί ο Δημόσιος Τομέας εν μία νυκτί ή να γίνει συστηματικά καλύτερος παντού σε όσα κάνει. Είναι μια πολύπλοκη διεργασία που απαιτεί χρόνο. Χρειάζεται ωστόσο ξεκάθαρο όραμα, σωστή οργάνωση, συγκεκριμένους ρόλους, στοχοθέτηση,  λογοδοσία. […] Και όλοι, καθένας από το μετερίζι του μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα προς το καλύτερο. Αρκεί να μην συμφιλιωθούμε με τις στρεβλώσεις και τα λάθη. Να μην αφομοιωθούμε από τις παθογένειες. Κι αυτό όχι γιατί μας το επιβάλλουν, αλλά γιατί το θέλουμε εμείς.»

Στην Ημερίδα έλαβαν μέρος Ανώτερα Στελέχη του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα καθώς επίσης και στελέχη μέλη της ΕΑΣΕ με σκοπό να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ τους και να συζητηθούν εφικτές λύσεις.   

Μπορείτε να δείτε την έκδοση που δημιουργήθηκε με τα πρακτικά της ημερίδας εδώ αλλά και βίντεο με παρουσίασή της εδώ.